Σάββατο 10 Απρίλη 2021 - Κυριακή 11 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Πλήρης κάλυψη στην αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος 13χρονων

Με αστειότητες περί ...«τυπικού ελέγχου» και διαστρέβλωση των γεγονότων, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη προσέφερε πλήρη κάλυψη στην αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος 13χρονων μαθητών στη Λάρισα, απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλη.

Θυμίζουμε ότι στις 30 Μάρτη, 13χρονα παιδιά - μαθητές που βρίσκονταν στο πάρκο Αγίου Αντωνίου στη Λάρισα δέχτηκαν «έφοδο» από αστυνομικούς με πολιτικά, χωρίς διακριτικά, οι οποίοι άρχισαν να κάνουν έλεγχο, τρομοκρατώντας τους, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να πετάξουν στο έδαφος έναν εξ αυτών, με αποτέλεσμα να σπάσει το χέρι του. Αντί να οδηγήσουν τον μαθητή στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, τον προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα και οι γονείς του ενημερώθηκαν δύο ώρες αργότερα.

Δείχνοντας τις προθέσεις της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Ελ. Οικονόμου ισχυρίστηκε ότι «ουδεμία έφοδος έλαβε χώρα. Επρόκειτο για έλεγχο στο πλαίσιο ειδικών δράσεων τοπικού χαρακτήρα με στόχο την πρόληψη διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή». Επίσης ότι οι τέσσερις αστυνομικοί «ουδέποτε έκρυψαν την ταυτότητά τους και δεν υπήρξε τραυματισμός, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι». Απλά ... «ο νεαρός μαθητής, τρέχοντας, παραπάτησε μόνος του, έπεσε και χτύπησε»! Ακόμα, ότι οι αστυνομικοί «επέδειξαν από την πρώτη στιγμή την αναγκαία αμεσότητα και φροντίδα» στο χτυπημένο παιδί...

Εξάλλου, μόνο ανησυχία προκαλεί η αναφορά του ότι «η προστασία ανηλίκων αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα στο νεοεκπονηθέν Πρόγραμμα Αντεγκληματικής Πολιτικής για την περίοδο 2020 - 2024»...

Σχολιάζοντας το «σκόνταψε και χτύπησε» που ανέφερε ο υφυπουργός, ο Γ. Λαμπρούλης σημείωσε πως «αυτά τα σκοντάμματα τα ξέρουμε δεκαετίες τώρα». Κατήγγειλε ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι αυτή «που δίνει αέρα στα πανιά αστυνομικών να φέρονται κατ' αυτόν τον τρόπο» και σημείωσε ότι «η καταστολή, τα περιστατικά αστυνομικής βίας και οι περιπολίες στρατιωτικού χαρακτήρα, και τοπικά αλλά και γενικότερα, αστυνομικών σε γειτονιές και πλατείες, είναι συνειδητή επιλογή» τρομοκράτησης του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ