Σάββατο 10 Απρίλη 2021 - Κυριακή 11 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ
Συντονίζονται και διεκδικούν οι σπουδαστές

ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση των πτυχίων τους, από επιπέδου 4 σε επιπέδου 3, δηλαδή γυμνασιακού, και για να επιστρέψουν με ασφάλεια στις σχολές τους, δηλώνουν οι σπουδαστές των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ, που την Παρασκευή, συντονίζοντας πανελλαδικά τη δράση τους, προχώρησαν σε κινητοποιήσεις σε μια σειρά από πόλεις.

Στην Αθήνα, σπουδαστές από τις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Αιγάλεω, Ρέντη, Αγίων Αναργύρων και Ελευσίνας έκαναν κινητοποίηση στη Βουλή, με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας του ΔΣ του ΣΥΣΔΙΕΚ Αττικής. Στο πλευρό τους βρέθηκαν εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ. Συμπαράσταση στις διεκδικήσεις τους εξέφρασε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Λαμπρούλης.

Ακολούθησε κοινή σύσκεψη του ΔΣ του ΣΥΣΔΙΕΚ και εκπροσώπων των ΕΠΑΣ, όπου συζητήθηκαν η συνέχιση της δράσης και ο συντονισμός. Παράλληλα, συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα Σπουδαστών ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ της Αττικής, για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων, με επόμενο σταθμό κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη 14/4. Είχε προηγηθεί διαμαρτυρία τους στο υπουργείο Παιδείας και την περασμένη Πέμπτη.

Στη Θεσσαλονίκη έγιναν μαχητική συγκέντρωση και πορεία που κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Στο πλευρό τους βρέθηκαν εκπρόσωποι των σωματείων της πόλης, ενώ την αλληλεγγύη του ΚΚΕ εξέφρασε ο βουλευτής του Κόμματος Γιάννης Δελής. Κινητοποιήσεις έγιναν ακόμα σε Πάτρα, Λάρισα και Πτολεμαΐδα.

  • Τους αγώνες των σπουδαστών στις ΕΠΑΣ χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η ΚΝΕ και απαιτεί να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ