Σάββατο 10 Απρίλη 2021 - Κυριακή 11 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΑΒΑΛΑ
42 ενεργά κρούσματα στη δομή προσφύγων

Σαράντα δύο ενεργά κρούσματα κορονοϊού έχουν εντοπιστεί στη Δομή Ανοιχτής Φιλοξενίας Προσφύγων στο Στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» της Καβάλας, ενώ σε καραντίνα βρίσκονται περίπου 150 πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν εκεί.

Τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν πριν από περίπου 15 μέρες και την προηγούμενη βδομάδα νοσηλεύτηκαν δύο ασθενείς, μια έγκυος σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και ένας 70χρονος στο Νοσοκομείο Καβάλας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου και εξόδου από τη δομή.

Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ σημειώνει πως «με ημίμετρα, παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων δεν αντιμετωπίζεται η κατάσταση. Η συχνή διενέργεια rapid tests - που είναι απαραίτητη - μπορεί να εντοπίζει τα θετικά κρούσματα, όμως δεν λύνει το πρόβλημα της αντιμετώπισης της διασποράς και της φροντίδας των νοσούντων» και τονίζει ότι «είναι απαραίτητη η άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων για να προστατευτεί η υγεία των προσφύγων, αλλά και των εργαζομένων. Είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η υπηρεσία Υγείας που υπάρχει στη δομή, με πρόσθετο υγειονομικό προσωπικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ