Σάββατο 10 Απρίλη 2021 - Κυριακή 11 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
200 ΧΡΟΝΙΑ 1821 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Διόρθωση

Στο άρθρο του «Ριζοσπάστη» το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (3-4 Απρίλη), με τίτλο «Οι "Μεγάλες Δυνάμεις" και η Επανάσταση του 1821» υπάρχει μια λαθεμένη διατύπωση που δίχως να αλλάζει το συνολικό νόημα του άρθρου, δεν ανταποκρίνεται στη σειρά των γεγονότων.

Εχει γραφτεί: «Ωστόσο, η βελτίωση των διεθνών συσχετισμών δεν αντιστοιχούσε στην πορεία των πολεμικών επιχειρήσεων. Ενα χρόνο περίπου μετά από την πτώση του Μεσολογγίου έπεφτε και η Ακρόπολη της Αθήνας, λίγο αργότερα ερχόταν η μεγάλη καταστροφή στη μάχη του Αναλάτου (Ιούλης 1827) και, βεβαίως, τώρα η Υψηλή Πύλη μπορούσε να αποκρούσει με αδιαλλαξία τις ειρηνευτικές προτάσεις».

Το σωστό είναι ότι η Μάχη του Αναλάτου έγινε τον Απρίλη 1827 και επέφερε και την πτώση της Ακρόπολης τον επόμενο μήνα, το Μάη του 1827. Η ημερομηνία (Ιούλης 1827) αναφέρεται στην περίοδο υπογραφής της Συνθήκης του Λονδίνου, που αναπτύσσεται στην επόμενη παράγραφο. Η διόρθωση γίνεται κατόπιν επισήμανσης του αναγνώστη μας Γ. Λ. από την Κόρινθο, τον οποίο ευχαριστούμε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ