Σάββατο 10 Απρίλη 2021 - Κυριακή 11 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δολοφονική ενέδρα στον δημοσιογράφο Γ. Καραϊβάζ

Το σημείο της δολοφονίας

Eurokinissi

Το σημείο της δολοφονίας
Αγνωστοι δολοφόνησαν το μεσημέρι της Παρασκευής τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του στον Αλιμο. Στο σημείο βρέθηκαν 17 - 20 κάλυκες. Οπως φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία, οι δράστες επέβαιναν σε μηχανάκι και τον αιφνιδίασαν την ώρα που έβγαινε από το αυτοκίνητό του. Τουλάχιστον 6 σφαίρες έπληξαν το θύμα.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκονταν σε εξέλιξη, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν δεχόταν απειλές ούτε είχε ζητήσει αστυνομική φρούρηση.

Ο Γ. Καραϊβάζ ήταν αστυνομικός συντάκτης από τη δεκαετία του '90 και τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στο «Star». Ηταν επίσης διαχειριστής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας. Είχε εργαστεί για πολλά χρόνια στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1», απ' όπου έφυγε το 2017. Ηταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

Για το θάνατό του ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ, στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από δολοφονίες, τραυματισμούς και απειλές» ούτε από «μαφιόζικες πρακτικές και εγκληματικά σχέδια».

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ αποτελεί μια αποτρόπαιη πράξη, της οποίας οι δράστες και τα κίνητρα χρειάζεται άμεσα να διερευνηθούν και να αποκαλυφθούν. Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ