Σάββατο 10 Απρίλη 2021 - Κυριακή 11 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προκλητική φιέστα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που έχει αφήσει στο έλεος

ΚΚΕ: Η υποβάθμιση επιλογή της κυβέρνησης όπως και της προηγούμενης και τις συνέπειες πληρώνει ο λαός

Eurokinissi

Με μια επικοινωνιακού τύπου φιέστα ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, επισκέφθηκε την Παρασκευή το πρωί το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στην Π. Ράλλη με αφορμή την παραλαβή των πρώτων 14 μεταχειρισμένων λεωφορείων που εντάσσονται στα δρομολόγια της Αθήνας. Πρόκειται για τα πρώτα από τα 40 λεωφορεία που θα παραλάβει σε αυτήν τη φάση η κυβέρνηση, έναντι ετήσιου ενοικίου (leasing) 33.800 ευρώ το καθένα.

Ετσι, και αφού τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της πρωτεύουσας αποτελούν εδώ κι ένα χρόνο ένα από τα κύρια θερμοκήπια διασποράς του κορονοϊού, μαζί με τους χώρους δουλειάς, έρχεται σήμερα η κυβέρνηση να δώσει πανηγυρικό τόνο για την παραλαβή οχημάτων τα οποία θα αυξήσουν ελαφρώς τα δρομολόγια των λεωφορείων σε μόλις 14 λεωφορειακές γραμμές του Λεκανοπεδίου. Βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν το σύνολο των αναγκών.

Κι αυτό την ίδια ώρα που η κυβέρνηση, στη λογική του «κόστους - οφέλους», αρνείται να προχωρήσει στην ανάταξη του στόλου, με την επισκευή δεκάδων παροπλισμένων λεωφορείων, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού κ.λπ.

Σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός, χωρίς ίχνος ντροπής, ισχυρίστηκε μπροστά στις κάμερες ότι η προμήθεια αυτών των λεωφορείων «αποτελούσε μία δέσμευσή μας πριν χτυπήσει ο κορονοϊός. Η ανάγκη αυτή έγινε ακόμα πιο επιτακτική λόγω του κορονοϊού και με γρήγορα βήματα υλοποιούμε τη δέσμευσή μας».

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για την επίσκεψη Μητσοτάκη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ:

«Μετά από ένα χρόνο πανδημίας και ενώ τα Μέσα Μεταφοράς έχουν εξελιχθεί σε υγειονομικές βόμβες για επιβάτες και εργαζόμενους, μόνο ως κοροϊδία μπορεί να θεωρηθεί η μίσθωση 40 λεωφορείων, μεταχειρισμένων, που ανακοινώθηκε απ' τον κ. Μητσοτάκη χαράματα, σ' ένα αμαξοστάσιο όπου τα κρούσματα στους εργαζομένους έχουν χτυπήσει κόκκινο.

Κι όλα αυτά μάλιστα τη στιγμή που η κυβέρνηση θα μπορούσε να αξιοποιήσει τον στόλο των λεωφορείων που βρίσκονται ακινητοποιημένα στα αμαξοστάσια και άμεσα να βγάλει στην κυκλοφορία περισσότερα από 300 λεωφορεία αν χρηματοδοτούσε την αγορά ανταλλακτικών για να επισκευαστούν και αν έκανε τις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού.

Ομως, η υποβάθμιση και η απαξίωση των αστικών συγκοινωνιών είναι επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, τις συνέπειες της οποίας τις βιώνει ο λαός που στριμώχνεται και ταλαιπωρείται καθημερινά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ παραβιάζονται ακόμη και στοιχειώδεις κανόνες προστασίας της υγείας του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο λαός να διεκδικήσει σύγχρονες, φτηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες, μακριά από τις «ράγες» του κέρδους (4/7/2024)
Με επικίνδυνες βλάβες κυκλοφορούν και λεωφορεία των ΚΤΕΛ στην Αττική (7/3/2023)
Αμεσα μέτρα συνεχίζει να απαιτεί η ΔΑΣ ΟΑΣΑ (16/4/2020)
Τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες για την τραγική κατάσταση των οχημάτων (14/6/2018)
Συγκέντρωση - αφετηρία για κινητοποιήσεις των εργαζομένων (10/5/2018)
Νέα κινητοποίηση σε λεωφορεία και τρόλεϊ σήμερα (21/9/2017)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ