Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δε μας περισσεύει καμία ψήφος

Συγκέντρωση μάχης, χτες το βράδυ, των ετεροδημοτών του Νομού Λέσβου στην Αθήνα. Μίλησαν η Αλ. Παπαρήγα και ο Στρ. Κόρακας

Ούτε μία ψήφος από αυτές που ανήκουν παραδοσιακά στο ΚΚΕ, αλλά και από αυτές που εν δυνάμει μπορούν να πέσουν στην κάλπη υπέρ του Κόμματος δεν πρέπει να χαθεί. Οχι μόνο τα μέλη του Κόμματος, αλλά και κάθε φίλος και οπαδός του ΚΚΕ πρέπει να γίνει κήρυκας του μηνύματος της αντίστασης που στέλνει το Κόμμα, πρέπει να στρατευτεί χωρίς καμία καθυστέρηση στην υπόθεση της λαϊκής αντεπίθεσης. Πολύ περισσότερο αυτό πρέπει να ισχύσει σε κάστρα της αγωνιστικής και κομμουνιστικής παράδοσης, όπως ο Νομός Λέσβου, όπου οι ψήφοι που θα συγκεντρωθούν μπορούν να συμβάλουν όχι μόνο στην εκλογή τοπικά κομμουνιστή βουλευτή, αλλά και στη σημαντική άνοδο του πανελλαδικού ποσοστού που θα πιάσει το Κόμμα, εξασφαλίζοντας έτσι την εκλογή και άλλων κομμουνιστών βουλευτών.

Την έκκληση αυτή απηύθυναν χτες το βράδυ τόσο η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα όσο και ο κομμουνιστής βουλευτής του Νομού Λέσβου Στρατής Κόρακας,μιλώντας σε συγκέντρωση των ετεροδημοτών του νομού, που έγινε στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

Η συγκέντρωση των ετεροδημοτών της Μυτιλήνης, της Λήμνου και του Αη Στράτη πήρε χαρακτηριστικά σύσκεψης μάχης, στην οποία πέφτουν όλες οι δυνάμεις, καθώς η συζήτηση αφορούσε κύρια όχι το με ποια γενικά πολιτικά επιχειρήματα δίνεται αυτή η εκλογική μάχη, αλλά το πώς αυτό που όλα τα στοιχεία βεβαιώνουν πλέον, η άνοδος της πολιτικής και εκλογικής επιρροής του Κόμματος θα γίνει ακόμα πιο ισχυρή και θα εκφραστεί με συγκεκριμένες ψήφους άνθρωπο τον άνθρωπο.

Ολες οι δυνάμεις στη μάχη

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους η Αλ. Παπαρήγα - θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο του νομού - μετέφερε την εκτίμηση της ΚΕ του Κόμματος για την κατάσταση "πολεμικής" ετοιμότητας στην οποία βρίσκεται πλέον το σύνολο των κομματικών δυνάμεων, σημειώνοντας ότι αυτή η εκλογική μάχη δίνεται με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε σχέση με την προηγούμενη του '93. Δεν υπάρχει, πλέον, είπε, το μούδιασμα που υπήρχε τότε και παρά το αιφνιδιαστικό της προκήρυξης των εκλογών, όλες οι δυνάμεις μπήκαν δυνατά στη μάχη. Διαπιστώνεται, συνέχισε, ένα ρεύμα ενίσχυσης του ΚΚΕ από δυο πλευρές. Μία μεταστροφή προς το ΚΚΕ από ανθρώπους που παλιότερα είχαν απομακρυνθεί από αυτό και μία προσέγγιση από ανθρώπους που για πρώτη φορά θα ψηφίσουν ΚΚΕ, έχοντας γνωρίσει το προηγούμενο διάστημα από κοντά τους κομμουνιστές στους καθημερινούς αγώνες. Αυτό όμως δεν πρέπει να δημιουργεί καμία επανάπαυση. Ανθρωπο τον άνθρωπο να συνεχίσουμε, να μην αφήσουμε να χαθεί καμία ψήφος. Ετσι μ' όλο τον αέρα στα πανιά να απλωθούμε και στα τρία νησιά. Πόρτα πόρτα να πάμε παντού. Υπάρχει κόσμος που μας περιμένει κι ας μη βγαίνει να το πει ανοιχτά.

Στηρίζουν το δικομματισμό

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα δύο κύρια πολιτικά μέτωπα στα οποία συγκεντρώνει το Κόμμα τα πυρά του, τα ζητήματα που συνδέονται με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και αυτά της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Εχουμε επιβεβαιωθεί πανηγυρικά, τόνισε, στις προβλέψεις μας. Σε όλα: Από τα ζητήματα που αφορούν τις ποσοστώσεις και την τιμή στο λάδι μέχρι αυτά που αφορούν τη στάση των "συμμάχων" μας, που μας λένε να πάμε στο Διεθνές Δικαστήριο να διαπραγματευτούμε τα σύνορά μας με την Τουρκία. Εχουμε, συνέχισε, κάθε δικαίωμα να ξετινάξουμε και τα δύο μεγάλα κόμματα για την πολιτική της υποτέλειας που ακολούθησαν και ακολουθούν, αλλά και τα άλλα μικρά κόμματα που συνέβαλαν και συμβάλλουν στην καλλιέργεια ενός κλίματος υποταγής, μοιρολατρίας, ηττοπάθειας, δουλοφροσύνης. Αν είχαν θέσεις πάλης και αντίστασης, ο λαός θα ήταν σήμερα λιγότερο μπερδεμένος και ο δικομματισμός θα ήταν πράγματι στη γωνιά. Να αποκαλύψουμε, λοιπόν, το ρόλο τους. Πολύ περισσότερο που συνεχίζουν σήμερα να καλλιεργούν στο λαό την αυταπάτη ότι μπορούν τα δύο μεγάλα κόμματα να αλλάξουν μετεκλογικά πολιτική. Γιατί αυτό ακριβώς κάνουν, όταν σήμερα δηλώνουν έτοιμοι για μετεκλογικές συνεργασίες. Δε βάζουν καν όρους ανατροπής αυτής της πολιτικής. Βάζουν όρους για να παραμείνει αυτοδύναμη η συντηρητική πολιτική με τη δική τους στήριξη.

Υπάρχει χαμένη ψήφος

Η Γενική Γραμματέας του Κόμματος αναφέρθηκε στη συνέχεια σε συγκεκριμένα παραδείγματα από τις θέσεις των άλλων κομμάτων, όπως π. χ. του ΔΗΚΚΙ που δηλώνει καθαρά ότι υπερασπίζεται την πολιτική του ΠΑΣΟΚ του '93, δηλαδή την πολιτική που φούντωσε την ανεργία και έφερε ακόμα πιο σκληρή λιτότητα. Οι όροι, τόνισε, που βάζει ο κ. Τσοβόλας για τη μετεκλογική του συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ είναι όροι που δένουν ακόμα περισσότερο τον κόσμο στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό πρέπει να γίνει καθαρό σε κάθε δυσαρεστημένο ψηφοφόρο του κυβερνητικού κόμματος. Για άλλο θα ψηφίσει και άλλα θα υποστεί μετά. Αυτή η ψήφος είναι πράγματι χαμένη.

Να πάρουν απάντηση

Αναφερόμενη, τέλος, η Αλ. Παπαρήγα στα προβλήματα που δημιουργεί ο σημερινός εκλογικός νόμος, τον οποίο χαρακτήρισε προϊόν αρρωστημένου μυαλού, τόνισε ότι καμία ψήφος δεν πρέπει να χαθεί σε καμία περιοχή, καθώς όλη η χώρα υπολογίζεται σαν μία ενιαία εκλογική περιφέρεια και άρα κάθε ψήφος παντού συμβάλλει στην αύξηση του συνολικού αριθμού των βουλευτών του Κόμματος. Οι αντίπαλοί μας, συνέχισε, θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι χάνονται οι έδρες στα "κάστρα" του ΚΚΕ. Πρέπει να πάρουν απάντηση και στη Μυτιλήνη και στα άλλα νησιά. Να μην υποτιμήσουμε τον αντίπαλο, την κινδυνολογία των τελευταίων ημερών, τα ταξίματα και τις απειλές, να μην αφήσουμε να χαθεί ούτε μία ψήφος. Στο Νομό Λέσβου θέλουμε και την έδρα, αλλά και άλλες ψήφους που θα συμβάλουν στην άνοδο του πανελλαδικού ποσοστού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εως την τελευταία στιγμή για κομμουνιστή βουλευτή στη Φθιώτιδα(2023-06-23 00:00:00.0)
Δεσμοί με διάρκεια, σφυρηλατημένοι στους αγώνες των εργαζομένων και της αγροτιάς(2015-01-31 00:00:00.0)
«Μαύρο» στο δικομματισμό, ψήφο στο ΚΚΕ!(2004-02-07 00:00:00.0)
Θα συνεχίσουμε στο δρόμο που αυτοί άνοιξαν(2003-12-02 00:00:00.0)
ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΠΕΙΣΜΑγια την εκλογική μάχη(1996-08-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ