Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΚΚΙΝΙΑ
Δε θα φιμωθεί η φωνή των κομμουνιστών

Προσβολή στην ιστορία και τους αγώνες του λαού της Κοκκινιάς αποτελεί το κακό θέατρο που επιχείρησε να παίξει χτες το μεσημέρι ο δήμαρχος της πόλης Β. Τράπαλης - μόνος απ' όλους τους συναδέλφους του στην περιοχή του Πειραιά - κατεβάζοντας τα αναρτημένα σε δρόμους πανό. Το ίδιο θέατρο επαναλήφθηκε και στην "υποδοχή" των κομμουνιστών, που πήγαν να διαμαρτυρηθούν στο δημαρχείο, αλλά και αργά το απόγευμα, όταν - παρά το γεγονός ότι συμφωνήθηκε τα πανό να επιστρέψουν στη θέση τους - ο δήμαρχος επανήλθε με ανακοίνωση, επιχειρώντας - αφού δεν μπόρεσε να τους φιμώσει - να δυσφημίσει τους κομμουνιστές ότι ...τον προπηλάκισαν!

Ο,τι η κυβέρνηση προετοίμασε με τις περί καναπέ εκσυγχρονιστικές ιδέες της, αλλά δεν έκανε με δικούς της μηχανισμούς, ανέλαβε να το διεκπεραιώσει ο εν λόγω δήμαρχος, καλυπτόμενος πίσω απ' την αμφισβητούμενη απόφαση της Διακομματικής Επιτροπής.

"Η εικόνα που παρουσίασε σήμερα (σ. σ. χτες) ο Δήμος Νίκαιας, σημείωσε σε σχετική δήλωσή της η τέως δήμαρχος και νυν υποψήφια στη Β Πειραιά βουλευτής του ΚΚΕ Β. Νικολαϊδου,με τρία περιπολικά και πολλούς αστυνομικούς για να αντιμετωπίσουν τους κομμουνιστές, που πήγαν να διαμαρτυρηθούν για την αποκαθήλωση των πανό, δεν τιμά ούτε την πόλη, ούτε πολύ περισσότερο τον ίδιο που έδωσε την εντολή. Για το θέμα βρέθηκε τελικά κάποια λύση από τη Διακομματική Επιτροπή, πρέπει ωστόσο να σημειώσουμε ότι ο υπερβάλλων ζήλος που επέδειξε ο δήμαρχος είναι πρωτοφανής στα χρονικά του Πειραιά. Στο Πέραμα πήραν ομόφωνη απόφαση που επιτρέπει στα κόμματα να ενημερώσουν τους πολίτες. Το ίδιο και στο Ρέντη. Αλλά και στο Κερατσίνι βρέθηκε συμβιβαστικά λύση".

"Η πίεση και οι διαμαρτυρίες των υποψηφίων απέδωσαν, τόνισε η Β. Νικολαϊδου, όμως το θράσος του δημάρχου, που ανέλαβε με αστυνομικό τρόπο και μέσα να περιορίσει την εύλογη δραστηριότητα του ΚΚΕ να διαδώσει τα συνθήματά του, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι περιορίζεται ασφυκτικά από τα ΜΜΕ η προβολή των θέσεών του, είναι έξω από κάθε όριο. Οι κομμουνιστές της Νίκαιας και όλου του Πειραιά δε θα ανεχτούν φίμωση της φωνής τους. Με κάθε τρόπο θα φτάσουν οι θέσεις τους και τα μηνύματά τους στους εργαζόμενους του Πειραιά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ