Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
"Εχουμε εγκεφαλοπάθεια στις... τσέπες"

Στα μαγαζιά της Πετρούπολης περιόδευσαν χτες οι υποψήφιοι βουλευτές Μήτσος Κωστόπουλος και Λευτέρης Απολωνάτος

Καμπανάκι κινδύνου προς κάθε κατεύθυνση χτυπούν οι επαγγελματοβιοτέχνες της Πετρούπολης, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να σώσουν από το λουκέτο τα μαγαζιά τους. Επισημαίνουν ότι αν ανοίξει ένα μεγάλο πολυκατάστημα, την ίδια μέρα θα κλείσουν πολλά από τα μικρά καταστήματα, όπως έγινε όταν άνοιξε ο "Σκλαβενίτης" και έβαλαν λουκέτο σχεδόν όλα τα παραδοσιακά παντοπωλεία.

Την αγωνία τους αυτή εξέφρασαν χτες οι καταστηματάρχες της Πετρούπολης στους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ στη Β Αθήνας Μήτσο Κωστόπουλο και Λευτέρη Απολωνάτο,με την παράκληση - έκκληση να κάνει το Κόμμα ό,τι μπορεί για την προστασία του κλάδου.

Είναι χαρακτηριστικές ορισμένες από τις απαντήσεις των ίδιων, στην ερώτηση "πώς πάνε οι δουλιές": "Φέτος είμαστε πολύ μαγκωμένοι... Προσπαθούν με κάθε τρόπο και μέσο να μας κλείσουν, αλλά όσο μπορούμε αντιστεκόμαστε... Μπορεί να πέρασε η εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών, αλλά τώρα έχουμε"εγκεφαλοπάθεια" στις τσέπες... Αντιμετωπίζουμε πολλά ζόρια, αλλά παλεύουμε, δε θέλουμε να παραδοθούμε αμαχητί... Αν ανοίξει ένα μεγάλο πολυκατάστημα, θα κλείσουμε όλοι την ίδια μέρα... Ο "Σκλαβενίτης" έκλεισε όλα τα παντοπωλεία... Φτάσαμε να πουλάμε σχεδόν τζάμπα και να πληρώνουμε τον ΦΠΑ από την τσέπη μας... Με την απελευθέρωση των ενοικίων υπάρχει πλήρης ασυδοσία και οι ιδιοκτήτες μπορούν να ζητούν τρελά ποσά... Κάποτε τα χαλιά τα φτιάχναμε εδώ, σήμερα τα φτιάχνουν στην Τουρκία και τα κάνουμε εισαγωγή... Μας έχουν σηκώσει το κεφάλι και τώρα περιμένουμε μόνο πότε θα μας βάλουν τη θηλιά".

Κατά την περιοδεία του κλιμακίου του ΚΚΕ στην Πετρούπολη ειπώθηκαν και άλλα πολλά. Ολα ήταν καταπέλτης, κυρίως για τα δύο μεγάλα κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία. Πολλοί επαίνεσαν το ΚΚΕ για τους αγώνες του υπέρ των εργαζομένων και των επαγγελματοβιοτεχνών, αλλά και κάποιοι διατύπωσαν το παράπονο ότι και το ΚΚΕ τους θυμάται παραμονές των εκλογών. "Είμαστε μόνο εννιά βουλευτές, πού να πρωτοπάμε: Στα αγροτικά συλλαλητήρια, στις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών, των απολυμένων και όπου αλλού ανοίγει μέτωπο πάλης", απαντούσαν σ' αυτούς ο Μ. Κωστόπουλος και ο Λ. Απολωνάτος και πρόσθεταν: Ενισχύστε το ΚΚΕ, στείλτε περισσότερους βουλευτές στη Βουλή για ν' ακούγεται πιο δυνατά η φωνή σας.

Μετά την περιοδεία, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ μίλησαν σε συγκέντρωση έξω από τα Γραφεία του Κόμματος στην περιοχή. Ζήτησαν από τους συγκεντρωμένους να ρίξουν "κόκκινο" στην κάλπη και να "μαυρίσουν" τους δύο εταίρους του δικομματισμού, αλλά και αυτούς που λένε "ναι" στη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τη Λευκή Βίβλο, ενώ είναι και έτοιμοι να συμπράξουν μετά τις εκλογές με ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ