Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να τοποθετηθούν όλοι για την ΑΓΕΤ

Μόνο το ΚΚΕ αντιτίθεται στην ιδιωτικοποίηση της μεγαλύτερης ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας και, παραπέρα, στο ξεπούλημα των μετοχών της Εθνικής

Το ΚΚΕ όχι μόνον αντιτάχθηκε στην ιδιωτικοποίηση της μεγαλύτερης ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας, της ΑΓΕΤ, και το ξεπούλημά της στους Ιταλούς. Και ήταν και είναι το μόνο κόμμα που και σήμερα υποστηρίζει την υπαγωγή της εταιρίας στον έλεγχο του δημοσίου ως στρατηγικής σημασίας επιχείρησης για ολόκληρο τον κλάδο του τσιμέντου και στα πλαίσια της πρότασης του Κόμματος για ενιαίο φορέα τσιμεντοβιομηχανίας.

Τα παραπάνω υπογραμμίζονται σε ανακοίνωση της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, απαντώντας σε ανοιχτή πρόσκληση του Σωματείου ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ ΒΟΛΟΥ (ΑΓΕΤ) για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρίας. Γίνεται παραπέρα φανερό, τονίζεται στην απάντηση της ΝΕ, πως το ΚΚΕ αντιτάσσεται ακόμα και στο παραπέρα ξεπούλημα της επιχείρησης στα ιταλικά συμφέροντα με την εκχώρηση των μετοχών της Εθνικής. Πρόκειται για πολιτική αφελληνισμού της μεγάλης αυτής μονάδας, που εγκυμονεί τον κίνδυνο να περάσει ολόκληρος ο κλάδος του τσιμέντου στον έλεγχο του ευρωπαϊκού καρτέλ τσιμέντου με καταστροφικές συνέπειες για τον κλάδο, για την απασχόληση και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας. Η Μαγνησία, υπογραμμίζεται, έχει πληρώσει με δραματικό τρόπο την πολιτική αυτή που έχει οδηγήσει στην πλήρη αποβιομηχάνιση, στην απώλεια πάνω από 6.000 θέσεων εργασίας και κινδυνεύει να μετατραπεί σε παραγωγική έρημο.

Είναι ώρα, τονίζεται, οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός της Μαγνησίας να βάλουν φραγμό σ' αυτήν την πολιτική της υποτέλειας και της καταστροφής της παραγωγικής βάσης της χώρας.

Στην ανακοίνωση της ΝΕ Μαγνησίας προς τους εργαζόμενους επισημαίνεται πως η ξένη εργοδοσία δεν επέτρεψε την είσοδο στην αντιπροσωπεία των υποψηφίων βουλευτών Μαγνησίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή του Γ. Θεωνά, προκειμένου να μπορέσει να κάνει γνωστές τις θέσεις αυτές απ' ευθείας στους εργαζόμενους. Σχετικά αναφέρεται πως οι εργάτες και οι υπάλληλοι της ΑΓΕΤ δεν είναι δουλοπάροικοι, όπως θεωρεί - φαίνεται - η ξένη εργοδοσία στο όνομα της αποικιακής σύμβασης που της επέτρεψε να ελέγχει τη μεγαλύτερη ελληνική τσιμεντοβιομηχανία.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους του εργοστασίου να αντιπαλέψουν τη νοοτροπία της ξένης ιδιοκτησίας και να καλέσουν όλα τα κόμματα για να πουν μπροστά στους εργαζόμενους τις θέσεις τους για το μέλλον της ΑΓΕΤ. Οι κομμουνιστές υποψήφιοι, δηλώνεται, είναι πάντα έτοιμοι να ανταποκριθούν για την ενημέρωση των εργαζομένων σχετικά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ