Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ψήφος - αντίβαρο στην υπάρχουσα κατάσταση

Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής επισκέφθηκε ο Ορέστης Κολοζώφ, βουλευτής του ΚΚΕ, υποψήφιος στη Β' Περιφέρεια της Αθήνας

Η ψυχική υγεία στη χώρα μας κάνει περιορισμένα βήματα, λόγω ελλείψεων. Οι βασικές ελλείψεις στο επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι χαμηλές αποδοχές των εργαζομένων και η ακαταλληλότητα που παρουσιάζουν κάποιοι χώροι νοσηλείας είναι η εικόνα που εμφανίζει σήμερα το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Ολα αυτά βγήκαν χτες από τη ζωντανή συζήτηση των εργαζομένων με τον βουλευτή του ΚΚΕ και υποψήφιο στη Β Αθήνας Ορέστη Κολοζώφ, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Ο Ορ. Κολοζώφ συναντήθηκε με την πρόεδρο του νοσοκομείου Κ. Αποστόλου και τους εκπροσώπους του σωματείου των εργαζομένων, οι οποίοι του μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι επισήμαναν ότι η κατάρτιση του φετινού προϋπολογισμού για το νοσοκομείο θα φτιαχτεί με βάση τα περσινά δεδομένα. Σ' αυτό το σημείο, ο βουλευτής του Κόμματος, απαντώντας στους εργαζομένους, τόνισε: "Στο σύστημα της υγείας, χρόνο με το χρόνο, θα υπάρχει υποβάθμιση, προκειμένου οι κερδοφόρες δημόσιες υπηρεσίες της υγείας να εκχωρηθούν στους ιδιώτες, αφήνοντας όμως την υποδομή της στο δημόσιο που θα λειτουργεί σαν ενδιάμεσος σταθμός προς όφελος των ιδιωτών".

Βρισκόμαστε σ' ένα προεκλογικό παζάρι

Η κατάσταση σε μερικά τμήματα του νοσοκομείου είναι δραματική. Συγκεκριμένα, στο τμήμα όπου νοσηλεύονται υπερήλικες ψυχικά άρρωστοι, υπάρχουν δυο νοσηλευτές σε κάθε βάρδια για 60 αρρώστους. Ενώ το ίδιο τμήμα μαζί με άλλο δυο, που συνολικά φιλοξενούν 125 αρρώστους, τα καλύπτουν τρεις γιατροί! Τραγική εικόνα, όμως, παρουσιάζουν και τα μαγειρεία του νοσοκομείου, τέτοια που καμιά περιγραφή δεν μπορεί να τη δώσει. Ακούγοντας ο Ορ. Κολοζώφ τους εργαζόμενους να μιλούν για κενές θέσεις, οι οποίες θα καλυφθούν, επισήμανε ότι κανένα από τα κόμματα του δικομματισμού δεν πρόκειται να δώσει αυτά που υπόσχεται, ούτε και να μειώσει τις περικοπές, γιατί δεν μπορεί να παραβιάσει τη δέσμευση που έχει δώσει στις Βρυξέλλες για την υλοποίηση του προγράμματος "σύγκλισης". Οι περικοπές, συνέχισε, που γίνονται καθημερινά σε ζωτικά κομμάτια της κοινωνίας και στον ευαίσθητο χώρο της υγείας πρέπει να δημιουργούν έντονους προβληματισμούς στους εργαζόμενους". Ο Ορ. Κολοζώφ επισκέφθηκε και τη μονάδα απεξάρτησης "18 ΑΝΩ" που βρίσκεται στο νοσοκομείο. Στη συγκεκριμένη μονάδα, εκκρεμεί η ανανέωση της σύμβασης, που λήγει στις 29 Σεπτέμβρη, για 33 ειδικευμένους νοσηλευτές.

Υπάρχει διέξοδος

Ο Ορ. Κολοζώφ, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς τους εργαζόμενους, υπογράμμισε ότι ο μόνος δρόμος για την επίλυση των προβλημάτων είναι ο αγώνας. Ενας δρόμος, που, σ' αυτές τις εκλογές, πρέπει να εκφραστεί μέσα από την ψήφο στο ΚΚΕ, έτσι ώστε να αποτελέσει η ψήφος του αντίβαρο στην υπάρχουσα κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ