Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ - ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Παιδεία και εργαζόμενοι πάνε μαζί

Ο υποψήφιος βουλευτής Κέρκυρας Θ. Γουλής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Κοντά στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο βρέθηκε μια ακόμα φορά το ΚΚΕ με την ευκαιρία των εκλογών. Ο υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στην Κέρκυρα Θεόδωρος Γουλής επισκέφτηκε το πανεπιστήμιο και περιόδευσε στα τμήματα Μετάφρασης και Διερμηνείας και Αρχειονομίας - Βιβλιοθηκονομίας. Στις συζητήσεις με τους εργαζόμενους του ιδρύματος - διοικητικούς υπαλλήλους, και διδάσκοντες - οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στα σοβαρά εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως και στα προβλήματα της παιδείας. Ειδικότερα αναφέρθηκαν στις οχτάμηνες και εξάμηνες εποχιακές συμβάσεις εργασίας που δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας τόσο για το ασφαλιστικό των εργαζομένων όσο και για το μέλλον του ίδιου του πανεπιστημίου, καθώς οδηγείται σε υποβάθμιση λόγω των πολιτικών του δικομματισμού κατά της παιδείας.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του προέδρου του τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας Ι. Μάζη και του προέδρου του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων Κ. Καλόγερου πως το ΚΚΕ με τις δυνάμεις που είχε ήταν πάντα στο πλευρό του Ιόνιου Πανεπιστημίου και των εκεί εργαζομένων όλο το χρόνο με ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της ψευδεπίγραφης "Ιονίου Ακαδημίας". Αναφερόμενος στο πρόβλημα της ιδιωτικοποίησης που προωθείται σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ο Ι. Μάζης εξήγησε πως το τρίπτυχο που οδηγεί προς τα εκεί είναι: Ο οικονομικός στραγγαλισμός της δημόσιας παιδείας, η δυσφήμηση της δημόσιας ανώτατης παιδείας, μέσω των ΜΜΕ κτλ. και τέλος, το κλείσιμο δημόσιων ιδρυμάτων, ενώ ιδρύονται ιδιωτικά...

Στη Ζάκυνθο

Να ψηφίσουν ΚΚΕ για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους απέναντι στην καταστροφική πολιτική των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κάλεσαν τους ΕΒΕ οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στη Ζάκυνθο, οι οποίοι περιόδευσαν στα καταστήματα της πόλης. Η ψήφος στα άλλα μικρότερα κόμματα της ΠΟΛ. ΑΝ., ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ δεν εκφράζει την αγανάκτηση, γιατί και τα κόμματα αυτά έχουν αποδεχτεί την "ελεύθερη αγορά" της ασυδοσίας για τις πολυεθνικές και υποστηρίζουν την ίδια πολιτική και τις δεσμεύσεις που υλοποιούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. "Στα κόμματα που σας οδηγούν στο λουκέτο απαντήστε με ψήφο αντεπίθεσης στο ΚΚΕ για πιο ενισχυμένο και δυνατό λαϊκό κίνημα και κίνημα των ΕΒΕ", τόνισαν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ