Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Με ενθουσιασμό για κομμουνιστή βουλευτή

Οι κομμουνιστές, με σημαία τη λύση των προβλημάτων, έχουν ξανοιχτεί σε πόλεις και χωριά, σε εργοστάσια και καταστήματα σε Αχα'ϊα, Ηλεία, Κορινθία, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά για να ενισχυθεί το ΚΚΕ

Με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα έχουν μπει στη μάχη των εκλογών οι κομμουνιστές της Δυτικής Πελοποννήσου, με στόχο την επίτευξη της εκλογικής ενίσχυσης του ΚΚΕ και την ανάδειξη Πελοποννήσιου κομμουνιστή βουλευτή.

Πέρα από τα γενικότερα πολιτικά ζητήματα, δηλαδή την ενίσχυση του ΚΚΕ, τη συσπείρωση των εργαζομένων σε ένα αντιιμπεριαλιστικό, αντιμονοπωλιακό δημοκρατικό μέτωπο πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκής, αντεργατικής πολιτικής και τη χάραξη μιας πολιτικής σε όφελος των εργαζομένων, οι κομμουνιστές της Δυτικής Πελοποννήσου προβάλλουν ιδιαίτερα τα οξυμένα προβλήματα της περιοχής: ζητήματα ανεργίας, συρρίκνωσης της παραγωγικής βάσης, την προσπάθεια αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της περιοχής με το κλείσιμο εργοστασίων και επιχειρήσεων.

Προβάλλουν επίσης, τα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων, ιδιαίτερα τα προβλήματα των σταφιδοπαραγωγών Αχαϊας, Κορινθίας, Ηλείας και νησιών,των ντοματοπαραγωγών και κτηνοτρόφων της Ηλείας. Την επίθεση ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα που συμβαίνει στην Πάτρα,τα ξενοδοχειακά και τουριστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν η Ζάκυνθος και η Κεφαλονιά.

Η παρέμβαση των κομμουνιστών πιάνει τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, αγροτών, συνταξιούχων και ανέργων, αντί για τις γενικόλογες υποσχέσεις των πολιτευτών των κομμάτων της συναίνεσης. Προβλήματα για τα οποία οι κομμουνιστές πάλεψαν και θα συνεχίσουν να παλεύουν τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές.

Το ίδιο διαφορετική από την τακτική των κομμάτων της συναίνεσης είναι και η μέθοδος προπαγάνδισης των θέσεων του ΚΚΕ. Στη θέση των παραθύρων στα τοκ σόου των καναλιών και των πλαστικών "σποτ", οι κομμουνιστές προτιμούν τη δουλιά άνθρωπο τον άνθρωπο, σπίτι το σπίτι, γειτονιά τη γειτονιά. Συσκέψεις σε σπίτια, περιοδείες, ομιλίες και συγκεντρώσεις που προάγουν το διάλογο, είναι το όπλο τους.

Στόχος, η ζωντανή συζήτηση και ανταλλαγή εμπειριών. Στόχος, να πειστεί ο εργαζόμενος για τη διαφορετική πολιτική του ΚΚΕ και να συστρατευτεί μαζί του, όχι μόνο εκλογικά αλλά και μακροπρόθεσμα στον αγώνα για την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Και παρά τις αντίξοες άνισες συνθήκες διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, οι εργαζόμενοι ανταποκρίνονται. Σημειώνεται ευρύτερη αποδοχή των θέσεων του ΚΚΕ από τους εργαζόμενους που κατανοούν πως δεν πρόκειται για "μια από τα ίδια" αλλά για μια ουσιαστική παρέμβαση. Τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά και βάζουν "φτερά στα πόδια" των μελών, φίλων και οπαδών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να συνεχίσουν και να εντείνουν τις προσπάθειες, καθώς η επίτευξη του στόχου εξαρτάται αποκλειστικά από τις δικές τους προσπάθειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ