Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Οι αγρότες ψηφίζουν ΚΚΕ

Με ψηλά το κεφάλι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ περιοδεύουν στα χωριά και συναντούν τις επιδοκιμασίες των αγωνιζόμενων αγροτών, ενώ αγνοούν και αποδοκιμάζουν τους εκπροσώπους του δικομματισμού

Πληθαίνουν οι αγρότες της Θεσσαλίας που δηλώνουν ότι θα "μαυρίσουν" τα κόμματα που στηρίζουν την εξοντωτική αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μετά και τα μεγάλα συλλαλητήρια που έγιναν προχτές σε Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα.

Το παραπάνω επιβεβαιώνεται από τις συζητήσεις που είχαν χτες και προχτές οι υποψήφιοι βουλευτές και τα κλιμάκια του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια περιοδειών σε χωριά του θεσσαλικού κάμπου. Ολο και περισσότεροι αγρότες πλησιάζουν τους κομμουνιστές, δηλώνοντας ξεκάθαρα πως θα ενισχύσουν το ΚΚΕ. Αλλωστε τα προχτεσινά συλλαλητήρια απέδειξαν για άλλη μία φορά ποιοι στηρίζουν την αγροτιά και παλεύουν για την επίλυση των προβλημάτων της και ποιοι υπονομεύουν τους αγώνες της και την οδηγούν στο ξεκλήρισμα και το μαρασμό. Οι αγρότες καταλαβαίνουν πλέον ότι χωρίς αγώνα δε γίνεται τίποτα και γι' αυτό τονίζουν και ξανατονίζουν πως πρέπει να συνεχίσουν πιο δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους μετά τις 23 Σεπτέμβρη. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι ότι οι αγρότες σε πολλά χωριά γυρίζουν την πλάτη στους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που σπεύδουν τώρα προεκλογικά να ζητήσουν την ψήφο τους.

Στην Καρδίτσα, μετά το μεγάλο συλλαλητήριο, που έγινε προχτές στο κέντρο της πόλης, πληθαίνουν τα μηνύματα που δείχνουν ότι οι εκεί αγρότες θα ψηφίσουν μαζικά το ΚΚΕ, ώστε ο νομός αυτός να βγάλει κομμουνιστή βουλευτή. Στις περιοδείες που πραγματοποιήθηκαν προχτές και χτες το βράδυ σε πολλά χωριά του νομού οι πλατείες και τα καφενεία γέμισαν με αγρότες που ήθελαν να ακούσουν, να ρωτήσουν και να συζητήσουν με τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ. Σε χωριά όπως όπως το Αγναντερό, Παλαιοκκλήσι, Αγιοι Θεόδωροι, Καρποχώρι, Μάρκου, Κοσκινά και Ψαθοχώρι δεν ήταν λίγοι οι αγρότες που δήλωναν ξεκάθαρα πως αυτή τη φορά θα ψηφίσουν ΚΚΕ. Οπως στο Αγναντερό, για παράδειγμα, όπου στο καφενείο που μίλησε προχτές βράδυ ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας πολλοί από τους παρευρισκόμενους που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τάχτηκαν ανοιχτά υπέρ της ενίσχυσης του ΚΚΕ. Στο ίδιο χωριό οι αγρότες γύρισαν την πλάτη στους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που πήγανε εκεί και όπως ειπώθηκε, στο καφενείο τούς υποδέχτηκαν τρεις άνθρωποι. Ο Βαγγέλης Μπούτας είπε στους αγρότες ότι οι κομμουνιστές βουλευτές πηγαίνουν στα χωριά με "ψηλά το κεφάλι", αφού ήταν και θα είναι πάντα στο πλευρό τους. Ανάλογο είναι το κλίμα που επικρατεί και σε πολλά χωριά της Λάρισας. Η αγανάκτηση των αγροτών έχει φτάσει στο απροχώρητο και σε πολλές περιπτώσεις οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΝΔ περιδιαβαίνουν μόνοι τους τα χωριά και σε κάποιες άλλες εισπράττουν αποδοκιμασίες. Στα χωριά Ομορφοχώρι, Κυπάρυσσο και Ελευθέριο πολλοί αγρότες είναι οργισμένοι από τη στάση των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και την επιχείρηση υπονόμευσης του αγώνα τους και δηλώνουν στους κομμουνιστές ότι αυτή τη φορά θα ρίξουν "μαύρο" στο δικομματισμό και "κόκκινο" στο ΚΚΕ.

Αισιόδοξα είναι επίσης τα μηνύματα και από το Νομό Τρικάλων. Οι αγροτοκτηνοτρόφοι των Τρικάλων, στον απόηχο των προχτεσινών συλλαλητηρίων, πλησιάζουν ακόμα πιο μαζικά τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ και τις περιοδείες των δύο τελευταίων ημερών. Στις συζητήσεις που γίνονται, οι αγροτοκτηνοτρόφοι ζητούν τη συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και επιβραβεύουν την αγωνιστικότητα των κομμουνιστών. Στο χωριό Διάσελο,προχτές βράδυ κατά την περιοδεία του υποψηφίου βουλευτή του ΚΚΕ Μήτσου Πολύζου έγινε μια γόνιμη συζήτηση με τους κτηνοτρόφους που αγωνιούσαν για το μέλλον τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ