Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Υποστήριξη αντιστασιακών στο ΚΚΕ

Στα γραφεία του Κόμματος στα Γιάννενα και μέσα σε αγωνιστική ατμόσφαιρα που θύμιζε... συνεδρίαση μάχης, οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ πραγματοποίησαν σύσκεψη που κατέληξε σε συγκρότηση Επιτροπής Στήριξης του ΚΚΕ.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε από το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ ο Δ. Μπάφας και το αντίστοιχο ΔΣ της περιοχής Ηπείρου Κέρκυρας Λευκάδας. Οι αντιστασιακοί κατήγγειλαν με οργή τον εμπαιγμό της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις αντιστασιακές συντάξεις και γενικότερα την άρνηση ηθικής και υλικής αποκατάστασης των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης από όλες τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Οι αντιστασιακοί καλούν τους αγωνιστές να μη δώσουν "ούτε μισή ψήφο" σ' αυτούς που τους εμπαίζουν. Αποφάσισαν να συγκροτήσουν στα μεγάλα κεφαλοχώρια σ' όλη την περιοχή Επιτροπές Στήριξης του ΚΚΕ. Να αγωνιστούν για να πείσουν τους αγωνιστές της Αντίστασης, ανεξάρτητα από πολιτικές ή ιδεολογικές διαφωνίες τους, να ενισχύσουν το ΚΚΕ, που εγγυάται την πάλη ενάντια στη λιτότητα και την πολιτική ξεπουλήματος της χώρας, την υποτέλεια και το συμβιβασμό. Το κόμμα που ασυμβίβαστα αγωνίζεται για την ειρήνη και την εθνική ανεξαρτησία.

Ολοι οι αγωνιστές δεσμεύτηκαν να στρατευτούν στο πλάι των Κομματικών Οργανώσεων και να δώσουν περήφανα τη μάχη της ψήφου, έτσι ώστε η επόμενη μέρα των εκλογών να βρει το ΚΚΕ να παλεύει τα προβλήματα του λαού μας από καλύτερες θέσεις και μέσα από τη Βουλή.

"Από τη δική μας περιοχή και με τη συνεισφορά μας στον εκλογικό αγώνα μπορούμε να στείλουμε ακόμα ένα ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ", επισήμαναν και εξέφρασαν την απόφασή τους να εντείνουν την προεκλογική δουλιά υπέρ του ΚΚΕ. Στο τέλος υπέγραψαν κείμενο υποστήριξης των συνδυασμών του ΚΚΕ κάτω από το οποίο συγκεντρώνονται όλο και περισσότερες υπογραφές. Με το τέλος της σύσκεψης υπέγραψαν οι αγωνιστές: Πολυχρόνης Βάης, Λίτσα Βάη, Ιωάννης Ρίζος, Αναστάσιος Ζέρβας, Στέφος Ανδρέας, Κ. Γεωργούλης, Π. Μαυρογιώργος, Δ. Διαμάντης, Δ. και Σωτ. Νταρλαμήτσος, Χ. Δημητριάδης, Σωτ. Μπέσιος, Παν. Μαυρογιώργος, Ανδροκ. Γκέλιας, Νίκος Τσίντζος, Σωτ. Μπελεβέντης, Αλεξ. Λάμπρου, Θαν. Παρηγορίτσας, Γιάννης Μαβίδης, Κ. Π. Βλάχος, Παπαϊωάννου Ανδρέας, Σωτ. Ράτσικας, Κ. Πήλος, Μήτσος Ζώης, Σπύρος Ζώης, Ιωάννης Μπελίτσης, Στυλιανός Δημήτριος, Γεώργιος Τσιόλκας και Βαταβάλης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ