Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να πάρουν θέση

Με δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της περιοδείας, η Αλ. Παπαρήγα απηύθυνε ορισμένα ερωτήματα προς τα άλλα κόμματα, ιδιαίτερα τα μικρά.

"Από αυτό το χώρο, είπε, βρίσκω την ευκαιρία να απευθύνω ορισμένα ερωτήματα προς όλα τα κόμματα και ιδιαίτερα στα μικρά, δεδομένου ότι τα δύο κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μας έχουν δώσει αποδείξεις, έχουμε έργα και ημέρες για την πολιτική τους.

Πρώτο: Πώς είναι δυνατόν στα προγράμματά τους να έχουν σαν πιλότο τους στόχους του προγράμματος σύγκλισης και την ίδια ώρα να υπάρχει ελπίδα για φιλολαϊκή, αναπτυξιακή πολιτική; Οταν γνωρίζουμε ότι οι στόχοι του προγράμματος σύγκλισης είναι στόχοι που κατ' εξοχήν ευνοούν το γερμανικό μάρκο, τους ευρωπαίους βιομηχάνους και τραπεζίτες. Πώς συμβιβάζονται αυτά με τα συμφέροντα των εργαζομένων;

Δεύτερο: Γιατί αρνούνται το δημοψήφισμα για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, που μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό όπλο πίεσης προς τις Βρυξέλλες ούτως ώστε και ορισμένες αποφάσεις των Βρυξελλών να μην είναι τόσο καταλυτικές για τη χώρα μας;

Τρίτο: Πώς είναι δυνατό να θεωρούν τα κόμματα ότι είναι ο αποκλειστικός απειλητικός εχθρός της Ελλάδας η Τουρκική κυβέρνηση και από την άλλη μεριά να δέχονται ή να μη λένε τίποτα για τη συμμετοχή της Ελλάδας σε πολυεθνική στρατιωτική δύναμη από Ελληνες, Ιταλούς και Τούρκους στρατιώτες. Πρόκειται για μια πολυεθνική δύναμη ταχείας επέμβασης που ετοιμάζεται. Εμείς θα θέλαμε όλα τα κόμματα, εκτός από τα δύο μεγάλα που ξέρουμε την απάντησή τους, να τοποθετηθούν μπροστά στον ελληνικό λαό και προεκλογικά, πως βλέπουν το ζήτημα αυτό, αφού βρισκόμαστε σε μια περιοχή με σημαντικές εστίες πολέμου, που προκαλούνται (οι πόλεμοι αυτοί) και βεβαίως δεν ξεκινάνε με ευθύνη των ίδιων των λαών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ