Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΟΛΟΖΩΦ
Δυναμώστε τη δική σας φωνή

Μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές, όχι μόνο του Αγ. Δημητρίου, αλλά συνολικότερα της πρωτεύουσας, επισκέφτηκε χτες το απόγευμα, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β Αθηνών Ορ. Κολοζώφ.Στις φτωχογειτονιές της περιοχής Ασυρμάτου - έχει καθιερωθεί αυτή η ονομασία από την παρουσία εδώ και 50 χρόνια ασύρματων κεραιών σε μια έκταση 80 στρεμμάτων που στερούν από την περιοχή ένα σημαντικό πνεύμονα πρασίνου - ο υποψήφιος βουλευτής διαπίστωσε από κοντά την εγκατάλειψη του κράτους.

Ο Ορ. Κολοζώφ, μιλώντας σ' ένα καφενείο, δίπλα ακριβώς από τα πέντε νεκροταφεία (Καλλιθέας, Φαλήρου, Ν. Σμύρνης, Δάφνης και Μπραχαμίου) που πνίγουν κυριολεκτικά την περιοχή, επισήμανε ότι δεν αρκεί ο πολίτης να εκφράζει τη δυσφορία του για τα δυο μεγάλα κόμματα μόνο με λόγια, αλλά με την ψήφο του. "Ψηφίστε ΚΚΕ, μόνο έτσι θα καταδικάσετε το δικομματισμό, μόνο έτσι θα πιάσει τόπο η ψήφος", τόνισε.

Συζητώντας με τους κατοίκους του Αγ. Δημητρίου και ιδιαίτερα απαντώντας σε τοποθέτηση κάποιου πολίτη, ο οποίος υποστήριξε πως "ψήφος διαμαρτυρίας είναι το λευκό ή το άκυρο", ο υποψήφιος βουλευτής ανέφερε: "Είναι μέγα λάθος αυτό. Με το λευκό δεν μπορεί να δημιουργηθεί ένα ισχυρό αντίβαρο στην κοινωνίας μας, δε βοηθά στο να συγκροτηθεί ένα δημοκρατικό μέτωπο πάλης και αγώνα". Ο Ορ. Κολοζώφ τόνισε πως πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια άλλη πολιτική και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με ψήφο στο ΚΚΕ.

Στη χτεσινή περιοδεία και στις συζητήσεις που έγιναν, τα θέματα που ιδιαίτερα φάνηκαν να απασχολούν τον κόσμο είναι ο ρόλος των ΜΜΕ, η πιθανότητα άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, η ένταση στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας και η αποδυνάμωση του συνδικαλιστικού κινήματος. Το ερώτημα, ωστόσο, όλων των κατοίκων του Αγ. Δημητρίου ήταν: "Τις μας περιμένει μετά τις εκλογές". "Αυτό εξαρτάται από εσάς", ήταν η απάντηση του Ορ. Κολοζώφ. "Δυναμώστε το ΚΚΕ, δυναμώστε τη δική σας φωνή τους προέτρεψε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ