Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τώρα ξέρουν

Στα κεντρικά γραφεία της Π - Π (πλατεία Κλαυθμώνος) βρέθηκε προχτές να περιοδεύει ο υφυπουργός εργασίας, πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ και υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, Λ. Κανελλόπουλος. Εκεί, όπου είχε βρεθεί και πριν τις εκλογές του 1993, διαβεβαιώνοντας - τότε - ότι παραβιάζουν ανοιχτές πόρτες, όσοι ζητάνε άμεση επαναλειτουργία της Π - Π υπό τον ΟΑΕ και ότι αυτό θα ήταν ένα από τα πρώτα έργα του ΠΑΣΟΚ αν έβγαινε στην κυβέρνηση...

Προχτές είχε την προνοητικότητα να μην παραστήσει το "ούφο", αλλά να προσφύγει στη γνωστή κουτοπονηριά. Να ρίξει, δηλαδή, τις ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση της Π - Π, γενικώς και αορίστως, σε κάποιες δυνάμεις "εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ"..., υποσχόμενος - αυτή τη φορά - ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να πουληθεί με "τους καλύτερους όρους" η Π - Π και για να διασφαλισθούν όσο γίνεται περισσότερες θέσεις εργασίας...

Ωστόσο, όταν ο υφυπουργός υποχρεώθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις, υποχρεώθηκε και να παραδεχθεί, ότι σε νομοσχέδιο που έχει ήδη καταρτισθεί δεν προβλέπεται ούτε καν το μέτρο των μετατάξεων για τους τελευταίους εναπομείναντες στην Π - Π, που θα υποχρεωθούν να πάρουν και αυτοί την... άγουσα!

Χαρακτηριστική ήταν δε και η απάντησή τουστο ερώτημα: γιατί τόσα δισεκατομμύρια που ξοδεύονται δήθεν για συντήρηση κλπ., δε διατέθηκαν για να ξανακαπνίσουν τα φουγάρα; "Γιατί - είπε - το κράτος δεν ήταν έτοιμο και γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε"!

Τώρα βέβαια όλοι και πρώτοι απ' όλους οι απολυμένοι και οι ελάχιστοι εναπομείναντες εργαζόμενοι στην Π - Π, ΞΕΡΟΥΝ. Ξέρουν και το τι έγινε και το τι τους περιμένει. Ας ανταμείψουν, λοιπόν, όλους με το κατάλληλο νόμισμα και ας μην επιτρέψουν σε κανέναν πλέον να τους εμπαίζει!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ