Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η λιτότητα πλήττει όλους τους εργαζόμενους

Περιοδεία στις ταβέρνες της Πλάκας του υποψήφιου βουλευτή Β' Αθήνας του ΚΚΕ Χρ. Κατσιώτη

Τα τουριστικά γκρουπ αραίωσαν και η δουλιά στις ταβέρνες της Πλάκας έχει "κόψει". Χτες, κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής των υποψήφιο βουλευτή Β' Αθήνας Χρ. Κατσιώτη,πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επισιτιστών περιόδευσε στις ταβέρνες της Πλάκας και μίλησε με τους εργαζόμενους σ' αυτές για τις επιπτώσεις της πολιτικής λιτότητας στον κλάδο.

"Πρέπει να θυμηθούμε ποιον ωφέλησαν αυτές οι πολιτικές, που πήραν από τους πολλούς και τα έδωσαν στους λίγους", προέτρεψε ο Χρ. Κατσιώτης. "Ετσι είναι, έτσι είναι", απαντούσε κουνώντας το κεφάλι ο εργαζόμενος σε μιαταβέρνα. Ο Χρ. Κατσιώτης τόνισε ότι "ο εργαζόμενος πρέπει να σκεφτεί τα αποτελέσματα της λιτότητας σε όλους τους τομείς. Σήμερα ο εργαζόμενος έχει φτάσει να "κόβει" ακόμα και από τα είδη διατροφής". Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για την ασφάλιση των εργαζόμενων. "Η κυβέρνηση αποφάσισε μείωση της εισφοράς του εργοδότη στα ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα αυτά να μην μπορούν να πληρώσουν. Και δε φταίει ο εργαζόμενος, αυτός πληρώνει κανονικά. Μιλάνε έπειτα για μείωση της σύνταξης, επειδή λέει ότι οι Ελληνες ζουν πολύ. Αυτό σημαίνει η εκλογίκευση του ασφαλιστικού που λέει ο Σημίτης".

Ηταν ακόμα νωρίς και δεν είχε αρχίσει η δουλιά και οι εργαζόμενοι φάνηκαν πρόθυμοι για κουβέντα. Οταν η κουβέντα φτάνει στην ανεργία κάποιος από τους παρευρισκόμενους φωνάζει ότι "φταίνε οι ξένοι που έρχονται στην Ελλάδα για δουλιά"... "Οι βιομήχανοι ζήτησαν να μη νομιμοποιηθούν για να μην αποκτήσουν εργασιακά δικαιώματα", απάντησε ο υποψήφιος βουλευτής.

"Το παράδοξο πάντως είναι να ψηφίζουν νομοσχέδια που μας χαλάνε τη ζωή και εμείς να τους ξαναψηφίζουμε", τόνισε ο Χρ. Κατσιώτης. "Εγώ ψήφιζα ΠΑΣΟΚ, τώρα πρώτη φορά ΚΚΕ", δήλωσε ένας εργαζόμενος. "Ο,τι έχει η εργατιά οφείλεται στους κομμουνιστές", παρατήρησε κάποιος άλλος ακούγοντας τις θέσεις του ΚΚΕ για τους εργαζόμενους. "Οι εργαζόμενοι εμπιστεύονται τους κομμουνιστές και τους ψηφίζουν στα σωματεία. Τώρα στις εκλογές πρέπει να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ στη Βουλή, για να υπάρξει μια άλλη δυναμική στο συνδικαλιστικό λαϊκό κίνημα,τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρώτο αγωνιστικό βήμα(2004-01-24 00:00:00.0)
Μαχητικά ενάντια στο δουλεμπόριο(2003-07-13 00:00:00.0)
Πάλεψαν και εισέπραξαν 12 χρόνια φυλακή!(2003-04-12 00:00:00.0)
Φιλανθρωπία και πολιτική(2002-10-13 00:00:00.0)
Τους "χρυσώνουν το χάπι" με 150.000!(1998-12-24 00:00:00.0)
Ψήφος στις ΠΚΣ - μήνυμα αντεπίθεσης(1998-03-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ