Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Θα δουλεύετε για ένα κομμάτι ψωμί"

Στις αφετηρίες των λεωφορείων στα Λιόσια, το Μενίδι και την Πετρούπολη περιόδευσαν χτες και συζήτησαν με τους οδηγούς, ο Δ. Κουμπούρης και ο Χρ. Σταμούλος

- Θέλουμε την ψήφο σας στο ΚΚΕ.

- Θα την έχετε, εργάτες είμαστε.

Ηταν ένας από τους πολλούς διαλόγους που είχε χτες ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Αττική, Δήμος Κουμπούρης, με εργαζόμενους - οδηγούς λεωφορείων του ΟΑΣΑ. Ο βουλευτής του ΚΚΕ μαζί με το το μέλος της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων του ΟΑΣΑ, Χρήστο Σταμούλο και υποψήφιο βουλευτή στη Β Αθήνας, περιόδευσαν σε αφετηρίες των λεωφορείων στα Λιόσια, στο Μενίδι και την Πετρούπολη, μίλησαν με τους εργαζόμενους και τους μοίρασαν φυλλάδια με τις θέσεις του ΚΚΕ. Η σημερινή κατάσταση που βρίσκονται οι αστικές συγκοινωνίες στην Αττική, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί ως εργαζόμενοι, ήταν αυτά που επικρατούσαν στις συζητήσεις που έγιναν.

Οι εργαζόμενοι συνδύαζαν στις κουβέντες τους το εργασιακό τους μέλλον με αυτό των αστικών συγκοινωνιών, που θέλει να ιδιωτικοποιήσει η κυβέρνηση Σημίτη, μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τα 90 δισ. έλλειμμα που έχει ο ΟΑΣΑ από το 1993, η έλλειψη οδηγών και ανταλλακτικών για τα λεωφορεία, είναι κάποια από τα πιο βασικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η ίδια η κυβέρνηση και που κάνει τους εργαζόμενους να ανησυχούν.

"Δε φοβάμαι την ιδιωτικοποίηση αλλά την ανεργία", είπε ένας εργαζόμενος. "Υπολογίζουμε ότι μέχρι το 2000 η ανεργία θα φτάσει το 25%, πράγμα που σημαίνει ότι θα σας κάνουν να εργάζεστε για ένα κομμάτι ψωμί, ενώ η σύνταξη θα γίνει προνοιακό βοήθημα", του απάντησε Ο Δήμος Κουμπούρης.

"Εάν το ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε να ιδιωτικοποιήσει τις αστικές συγκοινωνίες, δε θα δημιουργούσε 90 δισ. έλλειμμα και θα έκανε τα τρία χρόνια που πέρασαν τον δημόσιο ενιαίο φορέα. Γι' αυτό δε φτάνει να κάνουμε αγώνες, όπως αυτόν του 1993, αλλά πρέπει και να τον περιφρουρούμε", έλεγε ο Χ. Σταμούλος στους συναδέλφους του.

"Ο μισθός μου είναι 240.000 δραχμές και τα έξοδα που έχουν τα παιδιά μου είναι 200.000 και αναγκάζομαι να δουλεύω υπερωρίες", είπε κάποιος άλλος εργαζόμενος. "Μετά τις εκλογές να περιμένεις και νέα επίθεση στους εργαζόμενους από την κυβέρνηση Σημίτη, γι' αυτό σήμερα που έχετε τη δύναμη στα χέρια σας πρέπει να ενισχύσετε το ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη που σας στηρίζει", απάντησε ο Δ. Κουμπούρης.

- Πώς βλέπεις τα πράγματα Κώστα;

- Σκούρα.

- Ευκαιρία λοιπόν να τα κάνουμε κόκκινα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ