Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Θα συνεχίσουμε στο δρόμο που αυτοί άνοιξαν

Σε συγκεντρώσεις για τα 85 χρόνια του Κόμματος σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή μίλησε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο Ορ. Κολοζώφ
Ο Ορ. Κολοζώφ
«Ας υποσχεθούμε πως σε αυτή τη μάχη των εκλογών θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Ας αποτίσουμε έτσι φόρο τιμής σε όλους τους αγωνιστές, που όλα αυτά τα χρόνια πάλεψαν για το καλό του λαού μας και της πατρίδας. Σε όλους όσοι έπεσαν με το κεφάλι ψηλά, υπερασπιζόμενοι το δίκιο των φτωχών και καταφρονεμένων. Στους βετεράνους του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, και του ΔΣΕ, που ακόμα βρίσκονται στη ζωή και συνεχίζουν τον αγώνα, ας δώσουμε υπόσχεση πως θα συνεχίσουμε στο δρόμο που αυτοί άνοιξαν».

Με τα παραπάνω λόγια ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, έκλεισε την ομιλία του στην εκδήλωση για τα 85χρονα του ΚΚΕ που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στην Αλεξανδρούπολη. Εδειξε το δρόμο της σκληρής δουλιάς που πρέπει να κάνουν οι κομμουνιστές, αλλά και όσοι συσπειρώνονται γύρω από την πολιτική πρόταση του Κόμματος.

Τόσο από την Αλεξανδρούπολη όσο και την επόμενη μέρα από την Κομοτηνή, όπου επίσης μίλησε σε μεγάλη εκδήλωση για τα 85χρονα του Κόμματος, ο Ορ. Κολοζώφ, αναφέρθηκε στη γενικευμένη επίθεση του διεθνικού κεφαλαίου που προωθείται με ενότητα, για να πάρει πίσω όλες τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα που κέρδισαν οι εργαζόμενοι με την πάλη τους τον προηγούμενο αιώνα. Και τόνισε πως αυτή η επίθεση «μπορεί να αντιμετωπιστεί και να αποκρουστεί. Ομως, χρειάζεται οι αντιιμπεριαλιστικές και αντικαπιταλιστικές δυνάμεις, όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις να αντισταθούν ενωμένες και να αντεπιτεθούν».

Και πρόσθεσε πως είναι αναγκαία η συγκρότηση ενός κοινωνικοπολιτικού μετώπου που θα προκύψει από μια προσπάθεια που θα ενώνει όλες τις συσπειρώσεις που θα προβάλουν στον κοινωνικό ορίζοντα. Ενός Μετώπου που θα συσπειρώσει το λαό και θα δημιουργήσει τους νέους πολιτικούς συσχετισμούς που θα σαρώσουν τα κόμματα της υποταγής στους ξένους και θα ανοίξουν το δρόμο για την ανάπτυξη της χώρας. Θα ανοίξει το δρόμο για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία, για το σοσιαλισμό.

Απευθυνόμαστε στο λαό


Ο Ορ. Κολοζώφ ξεκαθάρισε πως στην ολομέτωπη επίθεση των πολυεθνικών και των πολιτικών εκφραστών τους που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, πρέπει να επιλέξουμε πού θα σταθούμε. «Ή θα ενσωματωθούμε στο σύστημα της Νέας Τάξης πραγμάτων που οικοδομούν, ή θα αντισταθούμε. Ή θα πάμε με το λαό, με τα λαϊκά στρώματα, ή με τα μονοπώλια. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει και ο καθένας πρέπει να τοποθετηθεί. Εμείς οι κομμουνιστές έχουμε τοποθετηθεί, έχουμε διαλέξει το λαό. Και στο λαό απευθυνόμαστε».

Κάλεσε να μην πέσουν στο δίλημμα του δικομματισμού. Να καταδικάσουν με την ψήφο τους και το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά και όσα κόμματα στήριξαν τις επιλογές της ΕΕ, όπως ο ΣΥΝ που ψήφισε το Μάαστριχτ.

«Εμπρός, όλοι μαζί να βάλουμε πλάτη σ' αυτές τις εκλογές να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ. Οσο πιο ισχυρό βγει το ΚΚΕ τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι αντιστάσεις του λαού μας στην πολιτική της Νέας Τάξης πραγμάτων και του εκσυγχρονισμού. Οσο πιο ισχυρό βγει το ΚΚΕ τόσο πιο γρήγορα θα ωριμάσουν οι δυνάμεις που θα συναποφασίσουν την οικοδόμηση του Μετώπου.

Η επιτυχία, το δυνάμωμα του ΚΚΕ θα είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα στους λαούς της Ευρώπης για την ενίσχυση του διεθνούς αγώνα κατά της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, κατά του πολέμου και της ιμπεριαλιστικής τρομοκρατίας. Το λαϊκό κίνημα από καλύτερες θέσεις θα συμμετάσχει σε διεθνείς πρωτοβουλίες και δραστηριότητες», σημείωσε ο Ορ. Κολοζώφ.

Παράλληλα, υπέδειξε πως ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσουμε τα 85 χρόνια είναι να δώσουμε με πείσμα αυτή τη μάχη ενίσχυσης του ΚΚΕ. Γι' αυτό κάλεσε να μη χαθεί ούτε μία ώρα: «Οσοι επιθυμούν να στηρίξουν το ΚΚΕ σ' αυτή την εκλογική αναμέτρηση ας μπούνε αμέσως στη μάχη. Ας συγκροτήσουν στη γειτονιά, στη συνοικία, στους τόπους δουλιάς, εκλογικές επιτροπές. Ας οργανώνουν συσκέψεις, ας περπατήσουν σπίτι το σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο και να μεταφέρουν την αισιοδοξία του αγώνα, να μεταφέρουν τις προτάσεις του ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ