Πέμπτη 19 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απαιτούνται τώρα άμεσα και ριζικά μέτρα

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για μέτρα προστασίας απ' την επιδημία του κορονοϊού των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται τώρα στα hot spots των νησιών του Αιγαίου:

«Ακόμη και αυτά τα στοιχειώδη και καθυστερημένα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και αφορούν την προστασία από την επιδημία του νέου κορονοϊού των χιλιάδων εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών στα hot spots των νησιών του Αιγαίου, στην πράξη υπονομεύονται από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους, τον τεράστιο συγχρωτισμό που επικρατεί και την έλλειψη μέτρων υγιεινής.

Τώρα απαιτείται η λήψη ριζικών μέτρων.

Το πρώτο και το πιο ουσιαστικό μέτρο είναι να ξεκινήσει αμέσως ο οργανωμένος απεγκλωβισμός, αρχίζοντας από τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες. Ταυτόχρονα απαιτείται, εκτός από τη δημιουργία ιατρείων, εξοπλισμένων και στελεχωμένων με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μέσα στα hot spots, να ληφθούν και όλα τα κατάλληλα μέτρα υγιεινής και πρόληψης. Οπως συχνή απολύμανση των χώρων, εξασφάλιση καθαρού και ζεστού νερού, δωρεάν χορήγηση όλων των υλικών ατομικής υγιεινής, αποφυγή συνθηκών συγχρωτισμού κ.ά.

Οσο η κυβέρνηση δεν προχωρά στον οργανωμένο απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου, αναλαμβάνει μεγάλες ευθύνες, όχι μόνο απέναντι στους χιλιάδες κατατρεγμένους που βρίσκονται τώρα στους καταυλισμούς, αλλά και απέναντι στους κατοίκους των νησιών που γνωρίζουν καλά το πόσο μεγάλες και τραγικές είναι οι ελλείψεις που υπάρχουν τώρα στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας των νησιών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ