Πέμπτη 19 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
Εντείνεται η ανησυχία στις Ενοπλες Δυνάμεις

Εντείνεται η ανησυχία στους κόλπους των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς αυξάνονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, με πιο πρόσφατο περιστατικό αυτό στελέχους μουσικού της μπάντας της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, ο οποίος υπηρετούσε στο στρατόπεδο «Ζήση» και βρέθηκε θετικός στον COVID-19. Νοσηλεύεται ήδη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και στρατιωτικές πηγές έχουν ξεκινήσει διαδικασίες ιχνηλάτησης όσων ήρθε σε επαφή, απολύμανση στο στρατόπεδο κ.λπ.

Επίσης, δεύτερο στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού εισήχθη στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ) με συμπτώματα κορονοϊού και μετά τις σχετικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε αποδείχτηκε θετικός και ήδη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Πρόκειται για έναν 37χρονο ανθυπασπιστή, ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία του ΠΝ και βρισκόταν στην Ισπανία, από όπου επέστρεψε πρόσφατα.

Θυμίζουμε ότι με θετικός στον ιό βρέθηκε προηγουμένως στέλεχος του ΠΝ που υπηρετούσε στη φρεγάτα «Υδρα», ενώ τη Δευτέρα έκλεισε και το ΝΑΤΟικό Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής στη Σούδα καθώς με κορονοϊό διαγνώστηκε Μαροκινός που είχε πάει εκεί για εκπαίδευση, και διέμενε μάλιστα, τον υπόλοιπο χρόνο του, στην πόλη των Χανίων.

Σε αυτές τις συνθήκες πληθαίνουν οι καταγγελίες από μονάδες από όλη τη χώρα ότι δεν λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα προστασίας, ότι δεν τηρούνται ούτε αυτά τα μέτρα που ανακοινώνονται από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, ότι δεν υπάρχουν βασικά μέσα αυτοπροστασίας (γάντια, μάσκες, αντισηπτικό κ.λπ.) ή σε κάποιες περιπτώσεις έως και απαξιώνονται από στελέχη επιφορτισμένα με χρέη (και την ευθύνη) διοίκησης. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του 304 Προκεχωρημένου Εργοστασίου Βάσης στο Βελεστίνο, όπου οι διοικητικοί εργαζόμενοι καταγγέλλουν «καθυστερημένη ως ανύπαρκτη» εφαρμογή μέτρων προστασίας, συσσώρευση προσωπικού σε χώρους εργασίας, μη χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κ.λπ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org