Πέμπτη 19 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Ενα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής

Το νέο εργατικό «ατύχημα», με σοβαρό τραυματισμό που σημειώθηκε στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής και ήρθε να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των εργοδοτικών εγκλημάτων σε βάρος της εργατικής τάξης, καταγγέλλει η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής και ζητά αυστηροποίηση των ελέγχων από την Επιθεώρηση Εργασίας σε χώρους δουλειάς για τη διασφάλιση όλων των προβλεπόμενων μέτρων υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Το «ατύχημα» έγινε την περασμένη βδομάδα στο εργοστάσιο της «Prisma AE» (επιχείρηση χάρτου). Ο εργαζόμενος τραυματίστηκε στο κεφάλι, αρχικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κομοτηνής και, σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες μέρες μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας προκειμένου να νοσηλευτεί στην Οφθαλμολογική Κλινική.

Η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής σημειώνει ότι και το συγκεκριμένο «ατύχημα» αποδεικνύει «πως οι εργάτες γίνονται θύματα της εντατικοποίησης της εργασίας και της έλλειψης μέτρων υγείας και ασφάλειας σε χώρους δουλειάς - καρμανιόλες, στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας» της εργοδοσίας.

Απαιτεί την άμεση διερεύνηση των αιτιών του εργατικού «ατυχήματος», την ολόπλευρη στήριξη του εργαζόμενου και της οικογένειάς του, αυστηροποίηση των ελέγχων από την Επιθεώρηση Εργασίας. Επίσης απαιτεί τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών τους την περίοδο της πανδημίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ