Πέμπτη 19 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το «κόκκινο Αερόστατο» η καλύτερη συντροφιά των παιδιών

«Το κόκκινο Αερόστατο», το περιοδικό που επιμελείται η Διατμηματική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις μικρότερες ηλικίες νεολαίας, μπορεί αυτές τις μέρες να αποτελέσει την καλύτερη συντροφιά για τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου από τα παιδιά και τους γονείς τους στο σπίτι.

Οι σελίδες όλων των τευχών του περιοδικού είναι γεμάτες από ποικίλα και ενδιαφέροντα θέματα για τα παιδιά του Γυμνασίου και των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού. Από τεύχος σε τεύχος, τα τελευταία 2,5 χρόνια η θεματολογία του περιοδικού ποικίλλει με ζητήματα επικαιρότητας, ιστορικών επετείων αλλά και θέματα που άπτονται των ενδιαφερόντων και των ερωτημάτων που έχει ένα παιδί αυτών των ηλικιών. Ενδεικτικά αναφέρουμε το αφιέρωμα για τη «θαυμαστή ιστορία του ανθρώπου από την αρχή» στο οποίο το παιδί μαθαίνει την εξέλιξη των ανθρώπινων κοινωνιών, το αφιέρωμα «Η γνώση είναι δύναμη» για μια καλύτερη γνωριμία με τα γνωστικά αντικείμενα των Μαθηματικών, της Γλώσσας, της Ιστορίας, των Φυσικών Επιστημών και της Μουσικής, το αφιέρωμα για το ανθρώπινο σώμα και πολλά ακόμα. Τα περισσότερα από τα θέματα συνοδεύονται από πρωτότυπες δραστηριότητες. Τα παιδιά μέσα από κατασκευές, πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες χειροτεχνίες, γρίφους, ασκήσεις και παιχνίδια εμπεδώνουν τα θέματα που έχουν προηγουμένως αναπτυχθεί.

Για περισσότερες πληροφορίες, σελίδες παλιότερων τευχών του περιοδικού που μπορεί να λείπουν από κάποιο σπίτι, αλλά και για επιπλέον προτάσεις για το πώς να ασχοληθεί ο γονιός με το παιδί του με κάθε θέμα του περιοδικού, μπορεί κανείς να απευθυνθεί στο kokkinoaerostato@gmail.com, όπου θα υπάρχει άμεση ανταπόκριση.

Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα και το 14ο τεύχος του περιοδικού. Από αυτό το τεύχος ξεκινά το μεγάλο αφιέρωμα του περιοδικού στην Επανάσταση του 1821. Καλεί τους μικρούς του αναγνώστες να γίνουν «ντετέκτιβ» της Ιστορίας και να ψάξουν για να μάθουν: «Τι ήταν η Επανάσταση; Από ποιους έγινε; Γιατί;». Συνεχίζεται, επίσης, το αφιέρωμα στα παραμύθια, με σκοπό να παρακινηθούν τα παιδιά στο διάβασμα, να ενισχυθούν η φαντασία τους, η επαφή τους με την ανάγνωση, αφήγηση, ακρόαση ιστοριών - παραμυθιών. Σε αυτό το τεύχος καλούνται μάλιστα να φτιάξουν το δικό τους παραμύθι! Ακόμα, τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από κείμενο και παιχνίδια την ιστορία της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Οι σελίδες για το περιβάλλον αναφέρονται στις καταστροφικές πυρκαγιές της Αυστραλίας, ενώ στις σελίδες της επιστήμης μπορεί κανείς να μάθει για το φαινόμενο της βαρύτητας. Δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει αναφορά και σε ένα από τα πιο φλέγοντα θέματα των ημερών, το Προσφυγικό: Το καθιερωμένο απόσπασμα από διήγημα, γι' αυτό το τεύχος, είναι από ιστορίες των πολιτικών προσφύγων στις σοσιαλιστικές χώρες. Ακόμα, υπάρχει ένα μικρό αφιέρωμα στην Αλκη Ζέη, την αγαπημένη συγγραφέα των παιδιών, που πρόσφατα «έφυγε» από κοντά μας, με τίτλο: «Εγραψε για όλα όσα δεν πρέπει να ξεχαστούν». Στο περιοδικό μπορεί κανείς να βρει, επίσης, αγαπημένα θέματα, όπως τη σελίδα για το σκάκι, το κόμικ, τους γρίφους, τις σπαζοκεφαλιές, τις χειροτεχνίες, τη γνωριμία με το ποδόσφαιρο. Μαζί με το περιοδικό δίνονται δώρο αυτοκόλλητα για την Εργατική Πρωτομαγιά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ