Πέμπτη 19 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
Νέες αποφάσεις για τη λειτουργία του Δημοσίου

Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία ρυθμίζονται ζητήματα για τη λειτουργία του Δημοσίου δημοσιεύτηκε χτες. Δήμαρχοι και περιφερειάρχες αποκτούν δυνατότητα για απευθείας αναθέσεις για προμήθειες σχετικές με την προστασία από τον κορονοϊό, ενώ στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» εντάσσονται οι εργαζόμενοι των ΚΑΠΗ και των βρεφονηπιακών σταθμών που δεν λειτουργούν. Κατά παρέκκλιση των διατάξεων, οι δήμοι μπορούν επίσης να προχωρούν σε προσλήψεις έκτακτου προσωπικού.

Τα μέτρα προβλέπουν μεταξύ άλλων την παροχή άδειας ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους γονείς με παιδιά έως 15 ετών. Επιπλέον, δίνεται ειδική άδεια απουσίας σε όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα που κινδυνεύουν περισσότερο, καθώς έχουν ήδη βαριές παθήσεις όπως πνευμονοπάθειες, καρδιοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη, καρκίνο ή είναι μεταμοσχευμένοι. Οι εργαζόμενοι αυτοί πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι τους και να εργάζονται «εθελοντικά» εξ αποστάσεως. Θεσπίζεται επίσης άδεια αναρρωτική ειδικού σκοπού για όσους υπαλλήλους έχει δοθεί οδηγία για κατ' οίκον περιορισμό χωρίς υποχρέωση να παραστούν σε υγειονομική επιτροπή.

Ακόμα, μετατίθεται κατά δυο μήνες κάθε προθεσμία στο Δημόσιο για αιτήματα των εργαζομένων και των πολιτών, καθώς και για τις διοικητικές προσφυγές. Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη μετατεθεί για τις 30 Ιούνη η προθεσμία αιτήσεων για τα αδήλωτα τ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ