Πέμπτη 19 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
Αποκαλυπτική η κατάσταση στα νοσοκομεία

Την ίδια στιγμή, οι καταγγελίες των Σωματείων Εργαζομένων στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνουν τις δραματικές ελλείψεις και τα προβλήματα που ανέδειξαν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Το Σωματείο του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο» καταγγέλλει ότι υπάρχουν πάνω από 200 κενές οργανικές θέσεις (γιατροί 19, νοσηλευτικό προσωπικό 115, λοιπό προσωπικό 75), με βάση τον οργανισμό που έτσι κι αλλιώς βρίσκεται μακριά από τις πραγματικές ανάγκες. Επιπλέον, το προσωπικό είναι γηρασμένο και εξουθενωμένο από τις συνθήκες εντατικοποίησης που έχουν μονιμοποιηθεί.

Αναδεικνύει ότι η κτιριακή υποδομή του νοσοκομείου είναι ελλιπής για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορονοϊού, καθώς υπάρχουν ελάχιστοι χώροι απομόνωσης, δεν υπάρχουν θάλαμοι αρνητικής πίεσης, δεν επαρκούν τα κρεβάτια ΜΕΘ (είναι μόνο 8).

Τονίζει ότι «οι καρκινοπαθείς κινδυνεύουν διπλά από την έκθεση στον κορονοϊό» και απαιτεί άμεσα θωράκιση του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου με γενναία χρηματοδότηση, στελέχωση και κάλυψη όλων των αναγκών σε προσωπικό, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων κ.ά. Να προστατευτούν άμεσα οι ευπαθείς ομάδες υγειονομικών.

Τις τεράστιες ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή, με εξουθενωμένους γιατρούς και νοσηλευτές, με απλήρωτες εφημερίες και ώρες μηνών, με ΤΕΠ τραγικά υποστελεχωμένα, με λιγότερες κλίνες ΜΕΘ, αλλά και με υγειονομικούς γονείς μικρών παιδιών να μην μπορούν να πάρουν άδειες, καταγγέλλει και το Σωματείο του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου».

Απαιτεί μαζικές μόνιμες προσλήψεις και άμεσα μέτρα ανακούφισης για τους υγειονομικούς, μεταξύ των οποίων και έκτακτη χρηματική αποζημίωση προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα της μετακίνησης και της φύλαξης των παιδιών τους.

  • Εκπρόσωποι συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ θα συναντηθούν σήμερα Πέμπτη, στις 11 π.μ., με τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης. Σκοπός της συνάντησης είναι να εκθέσουν την εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί σε χώρους εργασίας καθώς και στις δομές Υγείας της περιοχής, να αναδείξουν τις κυβερνητικές ευθύνες, να απαιτήσουν τη λήψη άμεσων μέτρων.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ