Πέμπτη 19 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
Καθημερινές παρεμβάσεις από τους εκλεγμένους της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από εκλεγμένους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε δήμους και Περιφέρειες όλης της χώρας, αναδεικνύοντας τις σοβαρές ελλείψεις στην αντιμετώπιση της επιδημίας, αλλά και αντιλαϊκά μέτρα που επιχειρούν να εφαρμόσουν δημοτικές και περιφερειακές αρχές με αφορμή την εξάπλωση του κορονοϊού.

Τη λήψη επειγόντων μέτρων ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, τονίζοντας ότι απαιτείται έκτακτη γενναία κρατική χρηματοδότηση για τα νοσοκομεία της περιοχής. Επίσης σημειώνει την ανάγκη στήριξης των οικογενειών των στρατιωτικών και των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στον Εβρο, αύξησης των μέτρων πρόληψης αλλά και της υγειονομικής φροντίδας. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στις στρατιωτικές μονάδες. Ειδική μέριμνα για τους πρόσφυγες - μετανάστες και τις οικογένειές τους, για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας, κάλυψη των αναγκών σε υγειονομικό προσωπικό στο ΚΥΤ στον Εβρο, καθώς και στις υπόλοιπες δομές στην περιοχή. Ζητά επίσης να εξασφαλιστεί ελεύθερη διέλευση από τα διόδια στην Εγνατία Οδό, κάτι που είναι σημαντικό για την πρόληψη και για τους εργαζόμενους στα διόδια και για τους οδηγούς. Ταυτόχρονα, να μην περικοπούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Τη μη καταβολή μισθοδοσίας σε εργαζόμενους οι οποίοι απασχολούνται με συμβάσεις ανταποδοτικού χαρακτήρα σε δομές που παραμένουν κλειστές λόγω κορονοϊού στο δήμο Αγίου Δημητρίου Αττικής, όπως ανακοίνωσε η δημοτική αρχή, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση». Καλεί τη δημοτική αρχή να εξασφαλίσει με κάθε τρόπο την καταβολή του μισθού και το σύνολο των εργασιακών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων σε όλους τους εργαζόμενους του δήμου. Στην ανακοίνωσή της αναδεικνύει επίσης τις σοβαρές καθυστερήσεις της δημοτικής αρχής, που άφησε χωρίς οδηγίες και μέτρα προστασίας εργαζόμενους, π.χ. στην καθαριότητα, και επαναφέρει συγκεκριμένες διεκδικήσεις για την υπεράσπιση της υγείας των εργαζομένων.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Χαϊδαρίου ζητά από το δήμο «να ασκήσει την εντονότερη πίεση στην κυβέρνηση για να υλοποιηθούν τα αιτήματα του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο "Αττικόν", όπως προσλήψεις νοσηλευτών, διοικητικών, τεχνολόγων, τραυματιοφορέων και λοιπού προσωπικού, σε όλες τις κενές οργανικές θέσεις, του νοσοκομείου αναφοράς για τον κορονοϊό». Απαιτεί «να ανοίξει από σήμερα το Νοσοκομείο Λοιμωδών "Αγία Βαρβάρα", για τις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας που θα προκύψουν από την επιδημία, και να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες πλήρους λειτουργίας του, που θα ανακουφίσουν τη Δυτική Αθήνα και το "Αττικόν"».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ωρωπού τονίζει πως η κατάσταση που διαμορφώνεται με την επιδημία καθιστά ακόμα πιο επιτακτική και πιεστική την ανάγκη να αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα στελέχωσης, υποδομών και λειτουργίας στο σύστημα Υγείας της περιοχής, και ιδιαίτερα στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, που στον συγκεκριμένο δήμο αποτελούνται από το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, την Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) και τα Περιφερειακά Ιατρεία.

Με επιστολή της προς την πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νέας Ιωνίας καταγγέλλει μεταξύ άλλων πως στο δήμο Ν. Ιωνίας «υπάρχει εργαζόμενη καθαρίστρια που ζητάει άδεια για το παιδί της, το οποίο εδώ και μέρες έχει υψηλό πυρετό. Η δημοτική αρχή, αντί να τηρήσει το πλαίσιο οδηγιών του ΕΟΔΥ (που αναφέρονται μάλιστα και σε εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας!), στέκεται στο γράμμα των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης, αρνούμενη να της χορηγήσει άδεια, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο κι άλλους εργαζόμενους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να ενταχθούν άμεσα τα προσφυγόπουλα της Ριτσώνας στα σχολεία(2021-02-04 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις του ΚΚΕ για τα κρούσματα σε σχολεία του Μενιδίου(2021-01-26 00:00:00.0)
Νέα κρούσματα κορονοϊού σε φιλοξενούμενους και εργαζόμενους(2021-01-08 00:00:00.0)
Απαιτεί απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από τη δομή στο Κλειδί(2020-04-07 00:00:00.0)
Ζητά μέτρα κάλυψης των αναγκών στην Υγεία και ανακούφιση των οικονομικά αδύναμων(2020-03-10 00:00:00.0)
Με αναφορές στο «ήδη υπερφορτωμένο σύστημα Υγείας» αποτυπώνονται οι πάγιες τεράστιες ελλείψεις(2020-03-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ