Πέμπτη 19 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενα νομοσχέδιο τη βδομάδα θα ψηφίζεται στη Βουλή

Με προτεραιότητα σ' αυτά που αφορούν τις ΠΝΠ για τον κορονοϊό

Επιπρόσθετα μέτρα για τη λειτουργία της Βουλής, λόγω των έκτακτων καταστάσεων που προκύπτουν από την εξάπλωση της πανδημίας, αποφάσισε χτες η Διάσκεψη των προέδρων της.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, όσον αφορά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο (Επίκαιρες Ερωτήσεις, Ερωτήσεις κ.λπ.) η συζήτηση στην Ολομέλεια, δηλαδή ο προφορικός κοινοβουλευτικός έλεγχος, θα διεξάγεται μία φορά τη βδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Πέμπτη. Για τον γραπτό κοινοβουλευτικό έλεγχο που γίνεται με την ηλεκτρονική κατάθεση Επίκαιρων Ερωτήσεων, Ερωτήσεων, Αναφορών κ.ο.κ., αναφέρεται ότι η προθεσμία σχετικής απάντησης των αρμόδιων υπουργείων θα είναι 40 μέρες από 25 που ήταν μέχρι τώρα.

Οσον αφορά το νομοθετικό έργο, προβλέπεται ότι θα ψηφίζεται ένα μόνο νομοσχέδιο κάθε βδομάδα. Πιο ειδικά, η συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια κάθε φορά κοινοβουλευτική Επιτροπή θα γίνεται κάθε Τρίτη και η ψήφισή του στην Ολομέλεια κάθε Πέμπτη, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του προφορικού κοινοβουλευτικού ελέγχου. Μόνο για τη βδομάδα που έρχεται, λόγω της 25ης Μαρτίου, η συνεδρίαση στην Επιτροπή θα γίνει τη Δευτέρα.

Στην ενημέρωση αναφέρεται: «Σημειώνεται ότι παρότι η κυβέρνηση έχει ήδη έτοιμα προς κατάθεση σειρά νομοσχεδίων (Ρυθμίσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Περί συναθροίσεων, Εταιρική διακυβέρνηση, Καταδυτικός Τουρισμός, Κυρώσεις οδηγιών του υπουργείου Δικαιοσύνης και εκσυγχρονισμού της περιβαλλοντικής νομοθεσίας) θα εισάγονται κατά προτεραιότητα τις επόμενες εβδομάδες νομοσχέδια που αφορούν ζητήματα που συνδέονται κυρίως με τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων (π.χ. κυρώσεις ΠΝΠ κ.ά.)».

Η απόφαση της χτεσινής Διάσκεψης υπερψηφίστηκε από το ΚΚΕ. Θυμίζουμε άλλωστε ότι από την προηγούμενη Διάσκεψη των προέδρων, το ΚΚΕ είχε προτείνει να περιοριστεί η λειτουργία της Βουλής σε μία το πολύ συνεδρίαση τη βδομάδα και αυτή μόνο για επείγοντα θέματα που έχουν να κάνουν με την προστασία από την πανδημία, πρόταση που είχε απορριφθεί τότε από όλα τα άλλα κόμματα.

Στη χτεσινή Διάσκεψη αποφασίστηκε ακόμα ότι η επόμενη συνεδρίασή της θα γίνει με μειωμένη σύνθεση, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε το Σώμα της Διάσκεψης ότι υπάρχει η τεχνική δυνατότητα τηλεδιάσκεψης εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζήλεψε ο... δάσκαλος τις αντιλαϊκές επιδόσεις του μαθητή(2016-06-15 00:00:00.0)
Το παραμύθι των «παράλληλων προγραμμάτων» αποκαλύπτεται(2015-12-18 00:00:00.0)
Κλείνει στις 11 Φλεβάρη(2004-01-27 00:00:00.0)
Αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής(2000-10-14 00:00:00.0)
Δε ζητήθηκε η γνώμη κανενός φορέα(2000-09-29 00:00:00.0)
Να προβληθεί ουσιαστικά το κοινοβουλευτικό έργο(1997-12-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ