Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποιήσεις στις 20 Νοέμβρη στη Σάμο

Κάλεσμα στα Εργατικά Κέντρα, στα σωματεία και τους φορείς των νησιών του Αιγαίου να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στις 20 Νοέμβρη για το Προσφυγικό απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Στο κάλεσμά του σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Εμείς που, ως λαός, έχουμε πολλές φορές ζήσει τη φτώχεια, τον πόλεμο, την προσφυγιά, τη μετανάστευση δεν πρέπει να μένουμε απαθείς απέναντι στα εγκλήματα που γίνονται στη Συρία, στην Υεμένη, στα πνιγμένα παιδιά στο Αιγαίο, στην εξαθλίωση ανθρώπων και στον εγκλωβισμό τους στα hot spots. Δεν είναι αυτοί "εισβολείς" στη χώρα μας, στα νησιά μας, αλλά το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Τουρκία και όποια άλλη δύναμη επιτίθεται στις χώρες τους, κατακλέβει το βιος τους, γεμίζει και τη δική μας χώρα με βάσεις του θανάτου.

Καλούμε τα Εργατικά Κέντρα, τα σωματεία, τους συλλόγους και τους φορείς των νησιών του Αιγαίου ακόμη μια φορά να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και στις 20 Νοέμβρη να πραγματοποιήσουμε πολύμορφες κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις, παρεμβάσεις σε όλα τα νησιά, απαιτώντας εδώ και τώρα να σταματήσει ο εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών και να κλείσουν όλα τα hot spots.

Απαιτούμε και διεκδικούμε:

Να κλείσουν τώρα όλα τα hot spots! Να μη δημιουργηθεί κανένα νέο πουθενά! Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα. Μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα σε ανθρώπινα κέντρα φιλοξενίας. Εκεί να διατυπώνονται τα αιτήματα ασύλου κ.λπ. και από εκεί σύντομα και με ασφάλεια να πηγαίνουν στις χώρες που επιθυμούν. Ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά. Επανενώσεις οικογενειών. Κανένας ανήλικος σε ακατάλληλες συνθήκες. Στα νησιά να υπάρχει ένας μικρός χώρος υποδοχής, καταγραφής, ταυτοποίησης και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Καμιά εμπλοκή των ΜΚΟ στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό. Να καταργηθεί η Συμφωνία Ελλάδας - ΕΕ - Τουρκίας και όποια άλλη Συνθήκη τούς εγκλωβίζει στα νησιά και τη χώρα. Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μακροχρόνιου εγκλωβισμού. Η 20ή Νοέμβρη να είναι για τη Σάμο και τα άλλα νησιά του Αιγαίου μέρα διεκδίκησης και αλληλεγγύης!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ