Παρασκευή 20 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ
Να μην περάσει η υλοποίηση των σχεδίων για κέντρα - φυλακές με πρόσχημα την επιδημία

Copyright 2016 The Associated

«Μπροστά στο τεράστιο πρόβλημα του εγκλωβισμού 8.000 προσφύγων και μεταναστών στις άθλιες συνθήκες του καταυλισμού δίπλα στο Βαθύ και την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται με την απειλή του νέου κορονοϊού, η κυβέρνηση και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής εξακολουθούν να επιμένουν στα μέτρα εγκλωβισμού που έχουν αποφασίσει», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Ανατολικής Σάμου.

Και τονίζει ότι η κυβέρνηση, ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά» της πανδημίας, χρησιμοποιεί ως «ευκαιρία» τον κίνδυνο για να υλοποιηθεί το σχέδιο κατασκευής της γιγαντιαίας φυλακής στου Ζερβού. Μάλιστα η επιμονή της για επίταξη 216 στρεμμάτων μαρτυρά ότι κάθε άλλο παρά «μικρότερη του αρχικού σχεδιασμού» θα είναι, όπως διατείνονταν αρχικά τα κυβερνητικά στελέχη.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» υπογραμμίζει επίσης τις «μεγάλες ευθύνες της δημοτικής αρχής και των άλλων παρατάξεων πλην της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που με την εμμονή τους στη δομή των 1.500 ατόμων, την οποία στηρίζουν, "αβαντάρουν" αντικειμενικά τον κυβερνητικό σχεδιασμό».

«Το πρόβλημα του εγκλωβισμού, στις σημερινές συνθήκες της απειλής για τη δημόσια υγεία, απαιτεί να κλείσουν ΤΩΡΑ όλα τα hot spots στα νησιά και να μη γίνουν καινούργια πουθενά, ούτε κλειστά ούτε ανοιχτά», σημειώνεται στην ανακοίνωση, απαιτώντας «να ξεκινήσει ο οργανωμένος απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από τη Σάμο, αρχίζοντας από τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες και συνεχίζοντας με τους υπόλοιπους».

Μέχρι τον πλήρη απεγκλωβισμό, η «Λαϊκή Συσπείρωση» θέτει τα παρακάτω αιτήματα:

  • Να δημιουργηθεί ιατρείο, εξοπλισμένο και στελεχωμένο με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, μέσα στο hot spot - καταυλισμό του Βαθιού.
  • Να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα υγιεινής και πρόληψης, με απομάκρυνση όλων των απορριμμάτων που βρίσκονται δίπλα στις σκηνές και στον ευρύτερο περιβάλλοντα χώρο.
  • Να γίνεται συχνή απολύμανση των χώρων του καταυλισμού.
  • Να εξασφαλιστεί καθαρό και ζεστό νερό.
  • Να γίνει δωρεάν χορήγηση όλων των υλικών ατομικής υγιεινής.
  • Να υπάρξουν σαφείς οδηγίες σε όλες τις γλώσσες για την αποφυγή, κατά το δυνατόν, του συνωστισμού και του συγχρωτισμού.

Και, βέβαια, οριστικά και αμετάκλητα:

Να ανακληθούν οι επιτάξεις στου Ζερβού και να σταματήσουν οι εργασίες για το νέο ΚΥΤ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ