Τετάρτη 18 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
Μια φωνή και μια γροθιά!

Μεγάλη κινητοποίηση στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Η στιγμή που οι δύο φοιτητές ελεύθεροι αγκαλιάζονται από τη διαδήλωση
Η στιγμή που οι δύο φοιτητές ελεύθεροι αγκαλιάζονται από τη διαδήλωση
«Ο νόμος και η τάξη των αφεντικών θα τσακιστεί από το δίκιο των εργατών»!

Το σύνθημα - απόφαση δονούσε το χώρο των δικαστηρίων. Μεγάλη διαδήλωση, με ορμή, με τόσα χέρια να σηκώνονται στον ουρανό, τόσα βήματα να τραβάνε μπροστά... Αυτή η δίκη δεν ήταν σαν τις άλλες. Η ίδια η κυβέρνηση φρόντισε να της δώσει τον χαρακτήρα που πήρε. Μπορεί τα χαρτιά του εισαγγελέα υπηρεσίας να γράφανε περί «καταστροφής ιδιοκτησίας» και «αντίστασης κατά της αρχής», όμως αυτό που επιχειρήθηκε να δικαστεί χτες δεν ήταν δυο παιδιά, αλλά κάθε πράξη αντίστασης και διαμαρτυρίας απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στις ΝΑΤΟικές επεμβάσεις και την ελληνική εμπλοκή.

Οι αναφορές, τα ειρωνικά σχόλια, οι συκοφαντίες στο σύνολο του αστικού Τύπου και τα κανάλια της αστικής τάξης, ο απόλυτος συντονισμός κυβερνητικών «τρολς» και δήθεν αντιπολιτευόμενων στα λεγόμενα κοινωνικά δίκτυα δεν μπορούν να πτοήσουν τους εκατοντάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και νεολαίους που βρέθηκαν χτες στα δικαστήρια αλλά και χιλιάδες που ανησυχούν, προβληματίζονται για τις επικίνδυνες εξελίξεις.

Απέναντι στην εργολαβία που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για το τσάκισμα του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, μια μαζική - μαχητική διαδήλωση άρχισε να συγκροτείται λίγο πριν από το μεσημέρι στο χώρο των δικαστηρίων, για να παραδώσει λίγες ώρες αργότερα τη σκυτάλη στη μεγάλη απογευματινή διαδήλωση του ΠΑΜΕ.

Πλημμύρισε από διαδηλωτές κάθε γωνιά του χώρου των δικαστηρίων στην Ευελπίδων
Πλημμύρισε από διαδηλωτές κάθε γωνιά του χώρου των δικαστηρίων στην Ευελπίδων
Το αρχικό σύνθημα «Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει», που απαντούσε στη δίωξη, έδινε τη θέση του στο σύνθημα «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, όλοι στον αγώνα με πάλη ταξική». Κι αυτό με τη σειρά του στο σύνθημα «Η νεολαία δεν σκύβει το κεφάλι, μαζί με το λαό αντίσταση και πάλη».

Οσο η ώρα περνούσε τόσο ξεδιπλώνονταν ένα προς ένα τα συνθήματα - σημαίες του εργατικού κινήματος, όπως το «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».

Κι όταν ήρθε η ώρα η κυβέρνηση να κάνει επίδειξη δύναμης σέρνοντας με χειροπέδες τους δύο νεολαίους, το σύνθημα «Η νεολαία δεν σκύβει το κεφάλι, μαζί με το λαό αντίσταση και πάλη» έφτασε έως μέσα στις δικαστικές αίθουσες.

Η απόπειρα της Αστυνομίας να εμποδίσει τους διαδηλωτές να παρακολουθήσουν τη δίκη, κλείνοντας τις πόρτες, έπεσε στο κενό με το σύνθημα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» να δονεί το χώρο. Κι όταν ανακοινώθηκε πως η δίκη πήρε αναβολή, τα δυο παιδιά που αφέθηκαν ελεύθερα αγκαλιάστηκαν με το σύνθημα «Φοιτητές, εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με πολύ μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση τίμησε τα μηνύματα του Νοέμβρη(2021-11-18 00:00:00.0)
Απειθαρχία! Την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία(2008-11-28 00:00:00.0)
Ανεπιθύμητος ο Κλάους(2006-11-23 00:00:00.0)
«... με το ΠΑΜΕ, αντίσταση και πάλη»(2005-11-17 00:00:00.0)
Αμεσος διάλογος(2005-09-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ