Τετάρτη 18 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
Απίστευτο όργιο καταστολής και μεθοδεύσεων από κυβέρνηση και αστυνομία

Με ανυπόστατες και αστήρικτες κατηγορίες και μετά από ένα μπαράζ άθλιων μεθοδεύσεων, σέρνονται σε δίκη στις 25 Απρίλη οι δύο σπουδαστές που δέχτηκαν άγρια επίθεση από τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια κινητοποίησης

Eurokinissi

Με ένα βαρύ, ανυπόστατο και αναληθές κατηγορητήριο σύρθηκαν χτες στα δικαστήρια με την αυτόφωρη διαδικασία οι δύο νέοι σπουδαστές που συμμετείχαν στην προχτεσινή αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση, οι οποίοι δέχτηκαν βάρβαρη επίθεση και τραυματίστηκαν από τις δυνάμεις καταστολής.

Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να χτυπήσουν με αγριότητα τους διαδηλωτές και που τώρα στήνει κατηγορίες για να καταδικάσει φοιτητές, θέλει να στείλει μήνυμα πως δεν θα δείξει καμία ανοχή σε όσους αντιστέκονται και κινητοποιούνται ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία, ενάντια στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

Οσα έγιναν από το μεσημέρι της Δευτέρας και μέχρι αργά το βράδυ της ίδια μέρας, αποκάλυψαν με χαρακτηριστικό τρόπο τις άθλιες μεθοδεύσεις κυβέρνησης και αστυνομίας. Από τη στιγμή της επίθεσης των ΜΑΤ, τις προσαγωγές, τις συλλήψεις, μέχρι τη μεταφορά των δύο φοιτητών στο νοσοκομείο, ξετυλίχθηκε μια, κυριολεκτικά, μαφιόζικη επιχείρηση διαστρέβλωσης, απόκρυψης στοιχείων, γεγονότων και κινήσεων. Φάνηκε πολύ καθαρά πως άνωθεν εντολές απαιτούσαν παραδειγματική αντιμετώπιση των δύο νεαρών. Οι προσαγωγές έγιναν συλλήψεις, προσπαθώντας να τους φορτώσουν ένα απίστευτο κατηγορητήριο, αξιοποιώντας «μαρτυρίες» αστυνομικών που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα.

Οι δυνάμεις καταστολής χτυπούν αλύπητα διαδηλωτές

Copyright 2018 The Associated

Οι δυνάμεις καταστολής χτυπούν αλύπητα διαδηλωτές
Την ώρα που οι τραυματισμένοι συλληφθέντες βρίσκονταν στον εισαγγελέα, οι συνήγοροί τους ζητούσαν να μεταφερθούν οι δύο νέοι στο νοσοκομείο. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. διαβεβαίωναν ότι αυτό θα γίνει. Ομως, λίγο αργότερα, σε νεότερη επικοινωνία, οι ίδιοι έλεγαν ότι τελικά θα οδηγηθούν στη Σήμανση. Τα ψέματα δεν είχαν τελειωμό. Στη συνέχεια, μετά τις νέες καταγγελίες από τους συνηγόρους και τους συγκεντρωμένους, ανέφεραν ότι τους μετέφεραν ήδη στο ΚΑΤ, χωρίς να ενημερώσουν κανέναν, ούτε καν τους δικηγόρους τους! Και αυτό ενώ λίγα λεπτά πριν και πάλι στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. διαβεβαίωναν ότι πρώτα θα πάνε στη Σήμανση. Είναι προφανές ότι με τα ψέματα ήθελαν να ξεγελάσουν και να αποκρύψουν στοιχεία. Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες, οι δύο τραυματίες συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο συνοδεία δυνάμεων της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας, μυστικά, με ιλιγγιώδη ταχύτητα στη διαδρομή, ενώ μετά τη μετάβασή τους στο ΚΑΤ, περίμεναν να εξεταστούν δεμένοι με χειροπέδες, σαν εγκληματίες!

Χτες, είχε οριστεί να δικαστούν οι δύο συλληφθέντες φοιτητές με την αυτόφωρη διαδικασία στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στα δικαστήρια της Ευελπίδων, με τις βαρύτατες, αναληθείς και ανυπόστατες κατηγορίες: Απρόκλητη φθορά αντικειμένου τοποθετημένου σε χώρο από περισσότερους, αντίσταση από περισσότερους, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού κατά την άσκηση των καθηκόντων του, εκτέλεση βιαιοπραγίας κατά τη διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση από περισσότερους και από πρόσωπο με καλυμμένα χαρακτηριστικά.

Οι δύο σπουδαστές που χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ, στο εδώλιο
Οι δύο σπουδαστές που χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ, στο εδώλιο
Μια και μόνο ματιά σε βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, είναι ικανή να διαψεύσει τις κατηγορίες και να αποκαλύψει τη λύσσα της βίαιης και απρόκλητης επίθεσης των ΜΑΤατζήδων σε βάρος διαδηλωτών, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και οι δύο που σέρνονται σε δίκη. Ανοιξαν κεφάλια και χτυπούσαν στο ψαχνό. Σκοπό δεν είχαν απλώς να εμποδίσουν το γκρέμισμα του αγάλματος, αλλά να τσακίσουν, να συλλάβουν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα έξι διαδηλωτές να μεταφερθούν στο νοσοκομείο και να συλληφθούν οι σπουδαστές Στράτος Καρύδας και Κώστας Φραγκουλόπουλος. Μάλιστα, στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν, διαπιστώθηκε ότι και οι δύο έχουν πολλαπλούς τραυματισμούς τραχήλου, ενώ ο ένας έχει υποστεί κάταγμα σκαφοειδούς οστού άκρας χείρας.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα χιλιάδες φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές διαδήλωσαν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, ενάντια στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα στη Συρία. Στην κινητοποίηση της Αθήνας, όπου συμμετείχαν και εργαζόμενοι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έστειλε τα ΜΑΤ να επιτεθούν με αγριότητα τη στιγμή που διαδηλωτές βρίσκονταν στο άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν, προσπαθώντας να το αποκαθηλώσουν, σε μια συμβολική κίνηση καταδίκης της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας.

Το ΠΑΜΕ, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές πραγματοποίησαν μια μεγάλη σε όγκο συγκέντρωση διαμαρτυρίας μέσα στα δικαστήρια, ενάντια στην τρομοκρατία και την καταστολή. Προκλητική ήταν, για μια ακόμα φορά, η στάση της αστυνομίας, η οποία προσπάθησε να εμποδίσει τον κόσμο να μπει στην αίθουσα του που θα γινόταν το αυτόφωρο, προσπάθεια που φυσικά έπεσε στο κενό.

Τελικά, η διαδικασία αναβλήθηκε για την Τετάρτη 25 Απρίλη, ύστερα από αίτημα των συνηγόρων των δύο συλληφθέντων για να συγκεντρωθεί επιπλέον αποδεικτικό υλικό που αποδεικνύει το αναληθές και ανυπόστατο των κατηγοριών. Οι δύο νέοι αφέθηκαν ελεύθεροι και βγήκαν από την αίθουσα, με τους διαδηλωτές να ξεσπούν σε χειροκροτήματα και συνθήματα.

Να σημειωθεί ότι ο τραυματισμένος διαδηλωτής που νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό», μετά τις απαιτούμενες επανεξετάσεις, πήρε αργά χτες το απόγευμα εξιτήριο από το νοσοκομείο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ