Τετάρτη 18 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
Ν. ΤΟΣΚΑΣ
«Η αστυνομία αντέδρασε όπως όφειλε»

Κάλυψη στην επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος φοιτητών και εργαζομένων στη διαδήλωση της περασμένης Δευτέρας έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό («24/7»), συνδέοντας άμεσα το όργιο της καταστολής με την προστασία του αγάλματος του Τρούμαν από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον Ν. Τόσκα, «τα μέλη αυτά της ΚΝΕ και του ΚΚΕ πήγαν να γκρεμίσουν το άγαλμα του Τρούμαν, αντέδρασε η αστυνομία όπως όφειλε».

Παρά την προσπάθεια του υπουργού να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την άγρια επίθεση, λέγοντας ότι η αστυνομία «αντέδρασε περισσότερο βίαια και η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα βίαιη», αμέσως μετά έδωσε ξανά άλλοθι στην καταστολή, λέγοντας ότι «σε κάποιες διαδηλώσεις, ξεπερνιόνται τα όρια από διάφορες ομάδες διαδηλωτών και εκεί πράγματι υπάρχει πρόβλημα».

Σε ερώτηση για το αν θα διατάξει ΕΔΕ σχετικά με την προχτεσινή επίθεση, ο Ν. Τόσκας απάντησε ότι «θα δούμε αυτήν τη στιγμή και εξετάζουμε το θέμα», προσθέτοντας ότι «η κατεύθυνση η οποία έχει δοθεί στη Ελληνική Αστυνομία είναι να τηρούνται οι ισορροπίες, να μην ξεπερνούν τα όρια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, φαίνεται ότι ξεπεράστηκαν τα όρια».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org