Τετάρτη 18 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕ ΤΟΝ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ» 21 - 22 ΑΠΡΙΛΗ
«Ο πάγος έσπασε, ο δρόμος χαράχτηκε»

Θα κυκλοφορήσει το DVD με τη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ, για να τιμήσει τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση

Με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 21 και 22 Απρίλη, θα κυκλοφορήσει δωρεάν ένθετο το DVD με μαγνητοσκοπημένη τη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ στο ΣΕΦ στις 26 Νοέμβρη 2017, για να τιμήσει τα 100 χρόνια από τη μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

Στο DVD περιλαμβάνονται η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και η συγκλονιστική θεατρική παράσταση που ακολούθησε, με τίτλο «Ο πάγος έσπασε, ο δρόμος χαράχτηκε».

Θυμίζουμε ότι η παράσταση αυτή σχεδιάστηκε ειδικά για τη σημαντική επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης και, κατά τη διάρκειά της, «ζωντάνεψαν» πλευρές της προετοιμασίας της, των ημερών του Οκτώβρη που συγκλόνισαν τον κόσμο, της σοσιαλιστικής οικοδόμησης με τα τεράστια επιτεύγματα της ΕΣΣΔ σε όλους τους τομείς, αλλά και αντιφάσεις και ταλαντεύσεις, φτάνοντας μέχρι και τις αντεπαναστατικές ανατροπές.

Η κυκλοφορία της μοναδικής παράστασης σε DVD είναι ευκαιρία για όσους βρέθηκαν στη μεγάλη εκδήλωση να την ξαναδούν και να την κρατήσουν, αλλά και για όσους δεν κατάφεραν να δώσουν το «παρών» να απολαύσουν αυτήν την εξαιρετική δημιουργία.

Το σενάριο βασίστηκε σε κείμενα των Κ. Μαρξ, Φρ. Ενγκελς, Β. Ι. Λένιν, Ι. Β. Στάλιν, Ρ. Λούξεμπουργκ, Λ. Γκιούρκο, Τζ. Ριντ, Βλ. Μαγιακόφσκι, Μπ. Μπρεχτ και Ι. Ερενμπουργκ. Εμπλουτίστηκε με οπτικοακουστικό υλικό και μουσική από σοβιετικά τραγούδια, αλλά και πρωτότυπη.


Το εξώφυλλο του DVD
Το εξώφυλλο του DVD

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ