Τετάρτη 18 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ
Συνεχίζονται οι επιστολές καταδίκης της επέμβασης και της απαράδεκτης τιμωρίας στρατευμένου

Με επιστολές τους, στρατευμένοι απ' όλη τη χώρα συνεχίζουν να καταγγέλλουν το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα στη Συρία και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την εμπλοκή της χώρας, όπως και την απαράδεκτη τιμωρία, με ευθύνη της κυβέρνησης, στρατιώτη που είχε το θάρρος να μιλήσει σε αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ και να αναδείξει ότι καθήκον των στρατιωτών είναι να υπερασπίζονται τα σύνορα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και όχι να υπηρετούν τους σχεδιασμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ. Την απαράδεκτη τιμωρία του φαντάρου εξακολουθούν να καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους εκατοντάδες Σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και φορείς.

***

Εμείς, φαντάροι που υπηρετούμε στην 33η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, Πολύκαστρου Κιλκίς, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο συνάδελφό μας, στρατιώτη, ο οποίος διώκεται αδίκως γιατί εξέφρασε την αντίθεσή του (στο πλαίσιο αντιπολεμικού συλλαλητηρίου) στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στον οποίο σέρνουν τη χώρα μας το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Δεν το κάνουν από ευαισθησία για τα αμφισβητούμενα χημικά. Αντιθέτως, ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία σπέρνουν το θάνατο για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων. Από κοντά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που τους παρέχει λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμους και θάλασσες.

  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας.
  • Να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιωτικοί από αποστολές του ΝΑΤΟ έξω από τα σύνορα.
  • Να σταματήσουν οι διευκολύνσεις σε ΝΑΤΟ κι άλλους εγκληματίες συμμάχους τους για να σφαγιάζουν λαούς.
  • Να απελευθερωθούν και να επαναπατριστούν οι 2 Ελληνες στρατιωτικοί που κρατούνται από την Τουρκία.

Την ίδια στιγμή που τιμωρείται ο στρατιώτης, στελέχη της κυβέρνησης από κοινού με τους υπόδικους, εγκληματίες, νεοναζί της Χρυσής Αυγής, συνεχίζουν τις δημόσιες εμφανίσεις σε επιθεωρήσεις και ασκήσεις μονάδων του Ελληνικού Στρατού.

Είναι δικαίωμα όλων μας ως ένστολων πολιτών να έχουμε άποψη για τα όσα συμβαίνουν και να την εκφράζουμε ελεύθερα, ειδικά όταν αφορούν το σύνολο του ελληνικού λαού, κομμάτι του οποίου είμαστε κι εμείς.

Είμαστε μαζί του.

Ακολουθούμε το παράδειγμά του.

Φαντάροι της 33ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, στο Πολύκαστρο, Κιλκίς

***

Εμείς, ναύτες της Φρεγάτας «Σαλαμίς» καταδικάζουμε την ποινή φυλάκισης στρατιώτη που συμμετείχε σε αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στις 27/2. Είναι δικαίωμα και καθήκον μας να συμμετέχουμε σε συλλαλητήρια με τέτοιο πολιτικό περιεχόμενο. Αυτό το δικαίωμά μας δε θα μας το στερήσει κανείς. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους στρατιώτες και να τους απομονώσουν από το λαό. Φοβούνται τη δράση τους μέσα και έξω από τα στρατόπεδα. Η προσπάθειά τους θα πάει στον πάτο της θάλασσας. Δε μας φοβίζουν οι ποινές τους. Η τρομοκρατία τους δε θα περάσει. Συνεχίζουμε ακάθεκτοι με θάρρος τον αγώνα μας ενάντια στους δολοφόνους του ΝΑΤΟ, στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που έκανε ορμητήριο τη χώρα μας για τους δολοφόνους των ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας. Παλεύουμε καθημερινά με πείσμα μέσα στα στρατόπεδα ενάντια στα σχέδιά τους που μας εμπλέκουν στους πολέμους τους για να μοιράζονται αυτοί τα πετρέλαια.

Δε μας φοβίζουν. Συνεχίζουμε σε στεριές και θάλασσες το παράδειγμα του στρατιώτη που διώκεται.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να κλείσει τώρα η ΝΑΤΟική βάση της Σούδας.
  • Να επιστρέψουν τώρα όλα τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού πίσω στις ελληνικές θάλασσες.
  • Να φύγει τώρα η ΝΑΤΟική αρμάδα που προσκάλεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο Αιγαίο.

Ναύτες της Φ/Γ «Σαλαμίς»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ