Τετάρτη 18 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι ιμπεριαλιστές χαράζουν σύνορα με το αίμα των λαών

Την επίθεση ΗΠΑ - Γαλλίας - Βρετανίας στη Συρία κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στη συζήτηση για την «κατάσταση στη Συρία», στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην παρέμβασή του τόνισε συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τους λαούς που καταδικάζουν τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Βρετανίας.

Με των λαών το αίμα και τον ξεριζωμό, οι ιμπεριαλιστές χαράζουν νέα σύνορα. Η ΕΕ και ο τάχα αναμορφωτής της, Μακρόν, με τους συμμάχους τους βομβαρδίζουν, ενώ το Ευρωκοινοβούλιο με την ίδια πολυπαιγμένη κασέτα των προσχημάτων περί χημικών όπλων ψευδολογεί, όπως αποδείχθηκε και σε Ιράκ - Λιβύη.

Οσο και να την κρύβετε, η αιτία είναι οι ανταγωνισμοί για τον έλεγχο της Ενέργειας και των αγορών από τα μονοπώλια που οξύνονται παρά τα περί διπλωματίας και των ...χρονομετρημένων "χειρουργείων" σας σε βάρος των λαών.

Η δε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ενεργός συμμέτοχος με βάσεις όπως η Σούδα, απολογητής του ιμπεριαλισμού περί χημικών όπλων - τι ειρωνεία - καταστέλλει άγρια κινητοποιήσεις, έχοντας "κορόνα στο κεφάλι της" το άγαλμα στην Αθήνα του μακελάρη της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, Τρούμαν.

Μία η αλήθεια, η πραγματική υπερδύναμη είναι οι λαοί και η πιο αποφασιστική πάλη τους ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα με αποδέσμευση από ΕΕ και ΝΑΤΟ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ