Τετάρτη 18 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
Μαθητικές και φοιτητικές κινητοποιήσεις

Από τη μαθητική κινητοποίηση στην Πρέβεζα
Από τη μαθητική κινητοποίηση στην Πρέβεζα
Από το πρωί, χτες, φοιτητές του Πανεπιστημίου και σπουδαστές του ΤΕΙ που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών διαδήλωσαν συγχρονισμένα στα προξενεία της Γαλλίας και της Βρετανίας στην Πάτρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις που έγιναν σε συμφοιτητές τους στην Αθήνα τη Δευτέρα.

Στάλθηκε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι η καταστολή δεν θα περάσει, ότι η αιματοχυσία των δολοφόνων στη Συρία δεν νομιμοποιείται στη συνείδηση των νέων ανθρώπων όσο και να την χτυπάνε με ΜΑΤ, χημικά και συλλήψεις.

Αλλες δράσεις

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αντιιμπεριαλιστικές δράσεις μαθητών και φοιτητών που καταδικάζουν την επιδρομή στη Συρία. Στο πλαίσιο αυτό, μαθητική αντιπολεμική κινητοποίηση έγινε τη Δευτέρα στην Πρέβεζα. Μαθητές από νωρίς το πρωί έκαναν κατάληψη στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας, ενώ σε άλλα σχολεία έκαναν αποχή. Με συνθήματα «Εξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις» και «Δώστε λεφτά για την Παιδεία, πουλήστε κάνα πύραυλο να πάρουμε βιβλία», πορεύτηκαν στους δρόμους της πόλης και έγραψαν συνθήματα στους δρόμους.

Ακόμα, τη Δευτέρα, στο ΤΕΙ Χαλκίδας σπουδαστές έγραψαν σε τοίχο του ιδρύματος το σύνθημα «ΕΕ και ΝΑΤΟ σας ξέρουμε καλά, για κέρδη και πετρέλαια σκοτώνετε παιδιά», ενώ στο ΤΕΙ Αθήνας σπουδαστές έκαψαν συμβολικά τη σημαία της ΕΕ, φωνάζοντας αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα.

Από την κινητοποίηση στο γαλλικό προξενείο στην Πάτρα
Από την κινητοποίηση στο γαλλικό προξενείο στην Πάτρα
Στη Σάμο οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μαθηματικού, Στατιστικής και Αναλογιστικών - Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών και Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλούν σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο σήμερα, Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Καρλοβάσου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ