Τρίτη 17 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
Κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις

Από την κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Από την κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου και πορεία προς το αμερικάνικο προξενείο πραγματοποίησαν χτες το πρωί φοιτητές και μαθητές της Θεσσαλονίκης. Η κινητοποίηση καταδίκης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία ολοκληρώθηκε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου οι διαδηλωτές απαίτησαν την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις.

Η κινητοποίηση οργανώθηκε με απόφαση των Συλλόγων Φοιτητών Γεωλογικού, Δασολογίας, Εικαστικού του ΑΠΘ και της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης.

Μαθητές και φοιτητές ένωσαν τη φωνή τους ενάντια στον πόλεμο και σάλπισαν ξεσηκωμό ενάντια στη φρίκη του πολέμου που σφαγιάζει το λαό της Συρίας για τα κέρδη των λίγων. Από το βήμα της συγκέντρωσης στο Αγαλμα Βενιζέλου, ο Ορέστης Θεοδωρίδης, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών, και ο Αλέξης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων, κατήγγειλαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Με τα πανό και τα συνθήματά τους διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στη μετατροπή της χώρας μας σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών, στη μετατροπή του Αιγαίου σε υγρό τάφο προσφύγων διωγμένων από τους πολέμους, και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο λαό της Συρίας.

Εξω από το αμερικάνικο προξενείο έγραψαν συνθήματα, ενώ η πορεία κατέληξε στο ΥΜΑΘ, όπου μαθητές και φοιτητές κρέμασαν τα πανό τους στα κάγκελα και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους.

Συλλαλητήριο έγινε χτες και στην Ξάνθη, από τον Σύλλογο Οικότροφων Φοιτητών καθώς και Επιτροπές Αγώνα του Πολυτεχνείου που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ. Ταυτόχρονα, η Επιτροπή Αγώνα του ΤΕΙ Καβάλας πραγματοποίησε κινητοποίηση έξω από τη Φοιτητική Λέσχη με μικροφωνική. Οι σπουδαστές συζήτησαν για τις εξελίξεις και έδωσαν ραντεβού από αύριο, για να παρθούν αποφάσεις καταδίκης από όλα τα έτη.

Μπροστά στις επικίνδυνες και ανησυχητικές εξελίξεις στην περιοχή, με κέντρο την επέμβαση των ΗΠΑ - Μ. Βρετανίας - Γαλλίας στη Συρία, το Συντονιστικό Μαθητών Λαμίας και το ΜΑΣ Λαμίας προχώρησαν σε μια σειρά δράσεων, προκειμένου να ενημερώσουν και να αφυπνίσουν μαθητές και σπουδαστές της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ