Τετάρτη 18 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
Οργή και αγανάκτηση από την ιμπεριαλιστική επίθεση

Ανακοίνωση μελών του ΔΣ του ΣΦΕΑ

Ανακοίνωση για την ιμπεριαλιστική επίθεση κατά του λαού της Συρίας εξέδωσαν τα μέλη της μειοψηφίας του ΔΣ του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974 (ΣΦΕΑ). Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία του ΔΣ του Συνδέσμου αρνήθηκε να υπογράψει την ανακοίνωση.

«Τα παρακάτω μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΦΕΑ - Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974, καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ - Γαλλίας - Μ. Βρετανίας κατά της Συρίας, με πρόσχημα την αναπόδεικτη χρήση χημικών όπλων από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.

Το γεγονός πως και οι άλλες χώρες του ΝΑΤΟ αλλά και η ΕΕ τάχθηκαν στο πλευρό των ΗΠΑ - Γαλλίας - Βρετανίας, χαιρετίζοντας την πυραυλική επίθεση στη Συρία, αποδεικνύει πως οι ιμπεριαλιστικές αυτές ενώσεις δεν διστάζουν σε τίποτα, μπροστά στην πάγια επιδίωξή τους για προώθηση των συμφερόντων τους στη Μέση Ανατολή με κάθε μέσο.

Καταδικάζουμε την επίθεση αυτή, που απομακρύνει το ενδεχόμενο της ειρήνευσης και της ανοικοδόμησης της Συρίας, που προκαλεί νέο κύμα προσφύγων που θα κατακλύσουν τα ελληνικά νησιά. Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες γιατί εμπλέκει τη χώρα μας σ' αυτό το μακελειό.

Καλούμε την κυβέρνηση να απαγορεύσει τη χρήση της Σούδας και των άλλων στρατιωτικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην Ελλάδα και να ανακαλέσει όλες τις στρατιωτικές αποστολές που βρίσκονται σε ξένες χώρες. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες ανασφάλειας και αποσταθεροποίησης.

Το σύνθημα ΕΞΩ αι ΗΠΑ - ΕΞΩ το ΝΑΤΟ, που γράφτηκε τον Νοέμβρη του '73 στο Πολυτεχνείο, είναι ιδιαίτερα επίκαιρο στις σημερινές συνθήκες. Αποδέσμευση και από την ΕΕ.

Καλούμε τα μέλη του ΣΦΕΑ, τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα να συμμετάσχουν αγωνιστικά στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Συρία και τη γύρω περιοχή».

Τα μέλη του ΔΣ του ΣΦΕΑ 1967 - 74 που υπογράφουν την ανακοίνωση είναι οι: Δούρος Βασίλης, Καραπάνος Χρήστος, Κούκου Ντίνα, Κουτσουράς Χάρης, Σκουρτόπουλος Σταύρος, Τζιαντζής Θεόδωρος, Τριανταφύλλου Νίκος, Τσολακίδου Ολγα, Χαλβατζής Σπύρος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ