Τετάρτη 18 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
Κλιμακώνουμε την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας

Αποσπάσματα από την ομιλία του Αλ. Περράκη στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Το όργιο καταστολής και τρομοκρατίας που εξαπέλυσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ενάντια στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο των φοιτητικών, σπουδαστικών και μαθητικών συλλόγων κατήγγειλε από το βήμα της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα ο Αλέκος Περράκης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ.

«Αποθρασυμένοι ΜΑΤατζήδες από τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας, επιτέθηκαν, έβριζαν, χτυπούσαν στο ψαχνό με αποτέλεσμα να στείλουν έξι νέα παιδιά τραυματισμένα στο νοσοκομείο και προχώρησαν στη σύλληψη άλλων δύο τραυματιών», σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Και όλα αυτά τα έκανε ξεδιάντροπα αυτή η δήθεν "αριστερή κυβέρνηση" για να προστατεύσει το άγαλμα του Τρούμαν, του γνωστού μακελάρη που έριξε τις ατομικές βόμβες σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, που βομβάρδισε την Ελλάδα με βόμβες ναπάλμ, πριν το Βιετνάμ, σκοτώνοντας άμαχους και αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, καίγοντας βουνά και ολόκληρα ελληνικά χωριά. Ομως δεν είναι μόνο το άγαλμα. Είναι ότι αυτό συμβολίζει ακριβώς τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έδινε εξετάσεις στους Αμερικανούς, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε επιτέλους πού του αρμόζει να καταθέτει στεφάνια: Στο άγαλμα του Τρούμαν!

«Εμείς τιμούμε τους νεκρούς της τάξης μας και με ψηλά το κεφάλι θα καταθέσουμε στεφάνι τώρα την Πρωτομαγιά στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και το Νοέμβρη στο Πολυτεχνείο. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέλους βρήκε το μέρος που του αρμόζει για να καταθέτει στεφάνια και αυτό είναι το άγαλμα του Τρούμαν, αγκαζέ με τον Αμερικανό πρέσβη που όπου σταθεί κι όπου βρεθεί τούς δίνει τα εύσημα, για το σύντομο χρονικό διάστημα που ο λαός θα επιτρέψει να βρίσκεται στη θέση του», σχολίασε μεταξύ άλλων.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια εφησυχασμού του λαού, με «επιχειρήματα» που κάνουν λόγο για «αποκλιμάκωση της έντασης» μέσα από τη «διπλωματική οδό», ξεκαθάρισε τα εξής: «Οταν σε μία περιοχή έχουν συσσωρευτεί τόσες πολλές στρατιωτικές δυνάμεις, όταν εμπλέκονται ΗΠΑ - Βρετανία - Γαλλία με τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και από δίπλα το Ισραήλ, που από τη μία εξακολουθεί να σφαγιάζει τον Παλαιστινιακό λαό και από την άλλη παρεμβαίνει άμεσα από την αρχή του πολέμου στη Συρία, και ταυτόχρονα παρεμβαίνουν η Ρωσία και το Ιράν, όχι μόνο αποκλιμάκωση δεν υπάρχει, αλλά αντίθετα η περιοχή όλης της Μ. Ανατολής θυμίζει πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί, με σοβαρότατο τον κίνδυνο της γενίκευσης του πολέμου».

Η συμμετοχή της Ελλάδας στο έγκλημα είναι κίνδυνος για το λαό

Καταγγέλλοντας την ιμπεριαλιστική επέμβαση, στάθηκε ιδιαίτερα στην εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους για τους λαούς σχεδιασμούς. «Τα στελέχη αυτής της κυβέρνησης με περιττό θράσος βγαίνουν στα κανάλια, λένε ότι η Ελλάδα δεν συμμετέχει στο χτύπημα και προσπαθούν να καθησυχάσουν τον ελληνικό λαό με κάθε λογής ψέμα. Αυτοί που μόλις χτες υπέγραψαν φαρδιά - πλατιά τόσο τη ΝΑΤΟική ανακοίνωση για την επίθεση, όσο και αυτή του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που δίνει πλήρη κάλυψη στους μακελάρηδες. Εχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση», υπογράμμισε.

Υπενθύμισε τις απτές αποδείξεις του βαθέματος της εμπλοκής της Ελλάδας από την κυβέρνηση, που «έφερε, με πρόσχημα το Προσφυγικό, το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο», «υπογράφει νέες συμφωνίες με τους Αμερικάνους για επέκταση των βάσεων και τη δημιουργία νέων», «υπογράφει στρατιωτικές συμφωνίες με το Ισραήλ», «χρηματοδοτεί 13 αποστολές του ελληνικού στρατού» έξω από τα σύνορα. «Αυτή η κυβέρνηση δίνει γη και νερό, λιμάνια και αεροδρόμια, από την Αλεξανδρούπολη και τη Λάρισα, μέχρι το Ηράκλειο και τη Σούδα, σε όλη τη χώρα, για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στηρίζοντας με κάθε τρόπο τους φονιάδες. Η συμμετοχή της Ελλάδας στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα είναι κίνδυνος για το λαό με απρόβλεπτες συνέπειες», τόνισε.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν υποχωρεί μπροστά στην καταστολή, ούτε σφυρίζει αδιάφορα, σαν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ «που τόσες μέρες δεν βρήκαν ούτε λέξη να ψελλίσουν για το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα».

Αντίθετα, σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα κλιμακώνουν τη δράση τους και προετοιμάζουν τον ταξικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς. «Δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία του εορτασμού της φετινής Πρωτομαγιάς, με σύνθημα: 1η Μάη 2018 - Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο για την τελική νίκη των λαών», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ