Τετάρτη 18 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Καταδικάζει τη βάρβαρη επίθεση στη Συρία

Τη νέα επίθεση των ιμπεριαλιστών στη Συρία καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) υπογραμμίζοντας επιπλέον ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παραχωρεί γη, θάλασσα και αέρα για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και επιθέσεις στις οποίες συμμετέχει "με τα μπούνια" με τεράστιους κινδύνους για τη χώρα και το λαό μας.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες. Προβάλλονται ως πρόσχημα τα περί χρήσης "χημικών όπλων" για να συγκαλυφτεί ο πραγματικός σκοπός, η μοιρασιά και ο έλεγχος των πηγών και των δρόμων της Ενέργειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με κινδύνους για πιο γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έχει μετατρέψει τη χώρα σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο».

Απαιτεί: «Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας, να μην παρασχεθεί καμιά διευκόλυνση σε έδαφος, θάλασσα και αέρα. Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις και να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων. Να σταματήσει η ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τις θάλασσές μας. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ. Καμιά αλλαγή συνόρων και συνθηκών που τα κατοχυρώνουν. Παλεύουμε ενάντια στον εθνικισμό, στο ρατσισμό, στο σοβινισμό. Ο λαός να απομονώσει την εγκληματική, ναζιστική Χρυσή Αυγή από παντού». Καλεί δε τη νεολαία και τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ