Παρασκευή 28 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Απειθαρχία! Την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία

Μαζικό το «παρών» της εργαζόμενης νεολαίας στη χτεσινή συγκέντρωση στο πρώτο λιμάνι

Από την πορεία στους δρόμους του Πειραιά
Από την πορεία στους δρόμους του Πειραιά
Το σύνθημα της αντεπίθεσης ήχησε χτες το βράδυ στον Πειραιά, από εργάτες στεριάς και θάλασσας, που, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, διαδήλωσαν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, διεκδικώντας όπως ανέγραφε το κεντρικό πανό: «Εδώ και τώρα μέτρα στήριξης των εργαζομένων, την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο», προετοιμάζοντας ταυτόχρονα την εργατική τάξη της πειραιώτικης περιφέρειας για την πανεργατική απεργία στις 10 Δεκέμβρη.

Εργάτες από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, τα εργοστάσια του Πειραιά, τα γιαπιά, τα καράβια, εμποροϋπάλληλοι, ναυτιλιακοί υπάλληλοι και μαζί τους σύλλογοι γυναικών, συνταξιούχοι, με ιδιαίτερα μαζικό το «παρών» της εργαζόμενης νεολαίας, φοιτητών και σπουδαστών, συγκεντρώθηκαν λίγο πριν τις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κοραή. Τη συγκέντρωση άνοιξε η Εύα Πολύζου, στέλεχος του ΠΑΜΕ στην Υγεία - Πρόνοια και μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιάννης Δεληγιάννης, πρόεδρος της Παν. Ενωσης Αμμοβολιστών Καθαριστών και μέλος της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ.

Αμέσως μετά ξεκίνησε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά, όπου αντήχησαν απανωτά συνθήματα που απηύθυναν το κάλεσμα για «ανυπακοή και απειθαρχία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία», «εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλη». Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν η Διαμάντω Μανωλάκου και η Βέρα Νικολαΐδου, μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτές του Κόμματος και ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ