Τρίτη 19 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Λαϊκό δικαίωμα το αγαθό της υγείας
  • Περιοδεία του Πασχ. Μολυβδά, υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας
  • Δήλωση του πρύτανη Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ιδιαίτερα θερμής υποδοχής έτυχε ο Πασχ. Μολυβδάς, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, από τους συναδέλφους του γιατρούς και τους άλλους εργαζόμενους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου περιόδευσε χτες. Στο επίκεντρο των συζητήσεων που έγιναν, τέθηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων, κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού. Ελλείψεις, που έχουν ως αποτέλεσμα Κλινικές και κλίνες να παραμένουν κλειστές και άλλες να υπολειτουργούν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε βάρος των Θεσσαλών και των χιλιάδων άλλων χρηστών υγείας, από τις γύρω περιοχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα 10 χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που απαξιώνουν το δημόσιο σύστημα υγείας, έχει αναπτυχθεί το 75% έως το 80% των δυνατοτήτων του.

Ο Πασχ. Μολυβδάς, συναντήθηκε με το διοικητή του νοσοκομείου και στη συνέχεια επισκέφτηκε τα εξωτερικά ιατρεία κι άλλους χώρους, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει για την πολιτική σημασία των ευρωεκλογών, απευθύνοντας κάλεσμα αποφασιστικής ενίσχυσης του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ.

Σε δήλωσή του στα ΜΜΕ ο Πασχ. Μολυβδάς σημείωσε ότι ο χώρος του Πανεπιστημιακού, του είναι οικείος και ανέφερε ότι στις συζητήσεις του με το διοικητή του νοσοκομείου στάθηκαν στα προβλήματα που αυτό αντιμετωπίζει, τα οποία στην ουσία συνοψίζονται στην έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, όπως και σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας. «Οι προοπτικές για να λυθεί το πρόβλημα - επισήμανε - υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση. Δυστυχώς, οι τομείς της Παιδείας, της Υγείας όλα αυτά τα χρόνια υποχρηματοδοτούνται. Εμείς πιστεύουμε ότι η χρηματοδότηση πρέπει ν' αυξηθεί, έτσι ώστε να μπορέσει η Υγεία και η Παιδεία να είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη. Ο 20ός αιώνας έβαλε στα ανθρώπινα δικαιώματα, το δικαίωμα της εργασίας, το δικαίωμα της υγείας και το δικαίωμα της εκπαίδευσης. Πρέπει, λοιπόν, αυτά τα τρία αγαθά να αντιμετωπίζονται σαν ανθρώπινα δικαιώματα».

Τον Πασχ. Μολυβδά υποδέχτηκε στο νοσοκομείο ο Κ. Γουργουλιάνης, πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος αναφερόμενος στη συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ δήλωσε: «Καλωσορίζω στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, με την ιδιότητα του πρύτανη του Πανεπιστημίου που στεγάζονται σ' αυτό το χώρο περίπου 100 καθηγητές της Ιατρικής, τον κ. Μολυβδά. Ο κ. Μολυβδάς, είναι από τις σημαντικές προσωπικότητες του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι τιμή νομίζω που ένα μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας, συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο. Ξέρει τα προβλήματα του χώρου, ξέρει τα προβλήματα του Πανεπιστημίου. Επομένως η συμμετοχή του, νομίζω, πως φέρει κύρος και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αλλά νομίζω και ουσία γιατί από κάθε μετερίζι, κανείς, αγωνίζεται για να λύσει τα προβλήματα».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org