Τρίτη 19 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ψήφο στο ΚΚΕ!

Στις 7 του Ιούνη, για κάθε άνθρωπο του μόχθου, η ψήφος που θα πέσει στην κάλπη των ευρωεκλογών πρέπει να είναι κόκκινη. Να είναι ψήφος στο ΚΚΕ. Γιατί;

Επειδή το ΚΚΕ, σε αντίθεση με όλα τα άλλα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, δεν ψήφισε τη συνθήκη του Μάαστριχτ. Μια συνθήκη που αποτελεί τη θεμέλιο λίθο κάθε αντιδραστικής απόφασης του ευρωενωσιακού κεφαλαίου από το 1992 και έπειτα. Κάθε αντεργατική αντιλαϊκή μεταρρύθμιση στα κράτη - μέλη έχει τη σφραγίδα του Μάαστριχτ. Ακόμα και η Οικονομική και Νομισματική Ενωση, την οποία ο λαός και οι εργαζόμενοι στη χώρα μας την πλήρωσαν διπλά και τρίδιπλα με ιδιωτικοποιήσεις, λιτότητα και άγρια μέτρα, προβλεπόταν από το Μάαστριχ. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ ψήφισαν το Μάαστριχτ και την ΟΝΕ. Στις ευρωεκλογές πρέπει να τιμωρηθούν.

Επειδή το ΚΚΕ δεν είπε ποτέ ψέματα για την ΕΕ. Δεν έκρυψε ποτέ τις θέσεις του ενάντια στο ιμπεριαλιστικό αυτό συνασπισμό του κεφαλαίου. Μιλά για απειθαρχία, ανυπακοή και αποδέσμευση, πλατιά μέσα στο εργατικό λαϊκό κίνημα. Γεγονός που συνέβαλε και συμβάλλει αποφασιστικά στην ισχυροποίηση των αγώνων των εργαζόμενων, της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς, των μικρών ΕΒΕ.

Επειδή το ΚΚΕ τη δύναμή του σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο τη χρησιμοποίησε πάντα προς όφελος των εργαζομένων και του λαού. Στο Ευρωκοινοβούλιο δεν υπάρχει ούτε μια αντιδραστική απόφαση που να έχει ψηφιστεί από το ΚΚΕ. Αντίθετα, όλες οι κατευθύνσεις - νόμοι - συνθήκες (Λισαβόνα, χρόνος εργασίας, Σέγκεν κ.ά.), που προωθούν τη στρατηγική του ευρωενωσιακού κεφαλαίου, έχουν τη σφραγίδα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Πολλές από αυτές (ΟΝΕ, έκθεση Σέρκας κ.ά.) έχουν και την ψήφο ή την ανοχή του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Επειδή ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει δυνατό εργατικό και λαϊκό κίνημα. Το ΚΚΕ, στην πάλη που διεξάγει σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, διαμορφώνει στόχους πάλης που απευθύνονται στους εργαζόμενους, στα φτωχά λαϊκά στρώματα. Μαζί τους αντιπαλεύει σήμερα κάθε αντεργατικό μέτρο, με επιθετικά αιτήματα. Γι' αυτό το φοβούνται οι δυνάμεις της αντίδρασης και της συντήρησης στην Ελλάδα και την ΕΕ. Γιατί ξέρουν καλά πως αυξημένη επιρροή του ΚΚΕ σημαίνει δυνατότερο κίνημα, πιο ριζοσπαστικό, πιο πολιτικοποιημένο, που σε μια πορεία αναπόφευκτα θα αμφισβητήσει την οικονομική βάση και την πολιτική που την υπηρετεί σε εθνικό επίπεδο και σε επίπεδο ΕΕ.

Επειδή η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη προοδευτική ψήφος. Γιατί πρόοδος δεν είναι να βγαίνει ο εργαζόμενος στη σύνταξη στα 68 και στα 70 χρόνια, όπως θέλει η ΕΕ και οι κυβερνήσεις στα κράτη - μέλη. Πρόοδος δεν είναι να πληρώνει η λαϊκή οικογένεια για την Υγεία, την Πρόνοια και την Παιδεία, να μην μπορεί να ικανοποιήσει στοιχειώδεις ανάγκες, να αυξάνονται τα κέρδη του κεφαλαίου με ρυθμούς αντίστροφους από το λαϊκό εισόδημα. Πρόοδος δεν είναι η εξίσωση του σοσιαλισμού με το ναζισμό. Πρόοδος είναι να απολαμβάνουν οι νέοι και συνολικά οι εργαζόμενοι δουλειά με δικαιώματα, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία. Πρόοδος είναι το 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, σύνταξη στα 60 για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. Γι' αυτά τα αιτήματα παλεύει το ΚΚΕ. Σ' αυτόν τον αγώνα θα δώσει πολλαπλάσια ώθηση η ενίσχυσή του στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ