Τρίτη 19 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΠΑΣΟΚ
Δεσμεύεται στην προώθηση αντιλαϊκών πολιτικών

Για τη συνέχιση της στήριξης και της προώθησης των αντιλαϊκών πολιτικών της ΕΕ δεσμεύτηκε ο Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της παρουσίασης την Κυριακή του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές.

Διατηρώντας τον πυρήνα των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν και προσυπέγραψαν κάθε αντεργατικό και αντιδραστικό νομοθέτημα και ξεκαθαρίζοντας ότι τα νέα πρόσωπα που προστέθηκαν στη λίστα του ψηφοδελτίου θα «συνεχίσουν το μεγάλο έργο που επιτέλεσε η Ευρωομάδα του ΠΑΣΟΚ τα πέντε τελευταία χρόνια», ο Γ. Παπανδρέου έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει, διεκδικώντας ταυτόχρονα από την άρχουσα τάξη το χρίσμα του καλύτερου διαχειριστή.

Είναι ενδεικτικό ότι στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου ο Γ. Παπανδρέου επαίνεσε τους απερχόμενους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τη στάση που κράτησαν με το 65ώρο, το οποίο ψήφισαν αυξάνοντας τον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας και καθιερώνοντας τη θέσπιση «ανενεργού» απλήρωτου χρόνου εργασίας! Τους έδωσε τα εύσημα για την «προάσπιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής» που κάθε χρόνο οδηγεί στο ξεκλήρισμα 20.000 μικρομεσαίους αγρότες! Για τις «μάχες» που έδωσαν για την προώθηση του αντιδραστικού «ευρωσυντάγματος»... Για την «προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος στην ΕΕ», όταν ακριβώς οι οδηγίες του ευρωενωσιακού οικοδομήματος στοχεύουν στην εμπορευματοποίηση τους!!

Βέβαια, ο Γ. Παπανδρέου αφού έδωσε τα διαπιστευτήρια του ΠΑΣΟΚ στην ντόπια πλουτοκρατία ότι θα συνεχίσει τις πολιτικές της ΕΕ για τη διασφάλιση της κερδοφορίας τους, στη συνέχεια ισχυρίστηκε: «Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα μιας νέας πορείας που βάζει πρώτα τον πολίτη»... Το σύνθημα που χρησιμοποίησε για να παραπλανήσει τα λαϊκά στρώματα, προσπάθησε να το προωθήσει θέτοντας το ψευδεπίγραφο δίλημμα ότι αυτές οι ευρωεκλογές αποτελούν δημοψήφισμα «ανάμεσα στις δυνάμεις της νεοσυντήρησης και της προόδου». Οπως ισχυρίστηκε, «οι συντηρητικές πολιτικές έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο την Ευρώπη και την Ελλάδα, οδήγησαν στην οικονομική κρίση (...) και οι προοδευτικές θα φέρουν τη λύση».

Μια λύση όμως που όπως περιέγραψε χτες και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Γ. Παπακωνσταντίνου περνάει μέσα από την άμεση προώθηση των ΕΣΠΑ, των επιδοτήσεων δηλαδή που θα κατευθυνθούν στους επιχειρηματικούς ομίλους. Στο ίδιο μήκος κύματος ο ίδιος εγκάλεσε την κυβέρνηση «γιατί δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ούτε ένα ολοκληρωμένο ΣΔΙΤ (σ.σ. Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα), το οποίο να έχει πληρωθεί και να λειτουργεί κανονικά επί κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας»... Την εγκαλεί δηλαδή ότι δεν έχει δώσει αρκετά στους επιχειρηματίες!

Αυτά είναι τα στελέχη και η πολιτική του ΠΑΣΟΚ που ο Γ. Παπανδρέου ισχυρίζεται ότι «θα βάζουν πρώτα τον πολίτη, θα σέβονται το δημόσιο πλούτο και θα λειτουργούν προς το συμφέρον όλων». Εκτός από τον Γ. Παπακωνσταντίνου, που τέθηκε επικεφαλής, στις υπόλοιπες πρώτες οκτώ θέσεις ακολουθούν η βουλευτής Α' Αθήνας του ΠΑΣΟΚ Σ. Ράπτη, ο Στ. Λαμπρινίδης, υπεύθυνος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ευρωβουλευτών και οι: Χρ. Σαατσόγλου - Παλιαδέλη, Γ. Σταυρακάκης, Μ. Κοππά, Αν. Ποδηματά, Κρ. Αρσένης.

Στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες

Εξάλλου χτες ο Γ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Πάτρα, αναφερόμενος στο θέμα των μεταναστών, ζήτησε την ένταση της αστυνομοκρατίας και την επιβολή ακόμα πιο αυστηρών μέτρων. Αναφερόμενος στη λαθρομετανάστευση μίλησε για «οξύ κοινωνικό πρόβλημα που αν δεν αντιμετωπισθεί θα διογκωθεί λόγω της διεθνούς κρίσης»... Αποφεύγοντας βέβαια να αναφέρει ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι θύματα ακριβώς της πολιτικής που στηρίζει και προωθεί το ΠΑΣΟΚ, τάχτηκε υπέρ της δημιουργίας στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους λαθρομετανάστες, δεσμευόμενος μάλιστα ότι «το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει την πρωτοβουλία, σε εύλογο χρονικό διάστημα, να προωθήσει τους λαθρομετανάστες, στο σύνολό τους, σε κέντρα φύλαξης, όπως προβλέπεται»... Ο ίδιος μάλιστα επικαλέστηκε την αντιδραστική ευρωενωσιακή νομοθεσία και τη συμφωνία που ο ίδιος είχε υπογράψει με την Τουρκία «για την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ