Τρίτη 19 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ
Τριάντα κατηγορούμενοι με έξι κακουργήματα

Συνολικά 30 άτομα κατηγορούνται, σύμφωνα με την ποινική δίωξη που άσκησε χτες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Κ. Καρούτσος, για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Ο Κ. Καρούτσος απάλλαξε 33 από τα 63 άτομα που εξετάστηκαν ως ύποπτοι για εμπλοκή τους στην υπόθεση, καθώς όπως θεωρήθηκε, δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις. Μεταξύ άλλων, απαλλάχθηκαν μέλη του ηγουμενοσυμβουλίου καθώς και ο πρόεδρος και μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Οι 30 κατηγορούμενοι βαρύνονται για συνολικά έξι κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Ειδικότερα, οι κατηγορίες αφορούν απιστία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, απάτη από κοινού, ψευδή βεβαίωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ηθική αυτουργία, άμεση συνέργεια σε ορισμένες από τις παραπάνω πράξεις, παράβαση καθήκοντος, παράνομη μεταβίβαση μνημείου και παράβαση του νόμου περί κτισμάτων.

Σε αυτούς, είναι μεταξύ άλλων, ο ηγούμενος Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη, ο πατέρας της Διονύσης, ο αδελφός της Δημήτρης καθώς και ορκωτοί εκτιμητές - μέλη της ΚΕΔ αλλά και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη, αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα και η κύρια ανάκριση αφού η ανακρίτρια, Ε. Καλού, προσωποποιήσει τις διώξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ