Τρίτη 19 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΜΜΕ
Να γίνει ένα βήμα μπρος, χειραφέτησης

Στην κατάμεστη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ μίλησε η Αλ. Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε συγκέντρωση δημοσιογράφων και εργαζομένων στα ΜΜΕ μίλησε το περασμένο Σάββατο η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην κατάμεστη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ. Κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης ήταν «Για να μην πληρώσεις την κρίση τους. Ανυπακοή - αντεπίθεση στην ΕΕ, στην πλουτοκρατία, στα κόμματά τους - ΚΚΕ Ισχυρό».

Η Αλ. Παπαρήγα έκανε αναλυτική αναφορά στα θέματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο πώς ιστορικά εξελίχθηκε, στον αντιλαϊκό και αντεργατικό της χαρακτήρα. Ειδικά για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, επισήμανε την ανάγκη «να γίνει ένα βήμα μπρος, χειραφέτησης». Ξεχωριστή, όμως, ήταν και η αναφορά της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στον εντεινόμενο αντικομμουνισμό: «Ο αντικομμουνισμός - επισήμανε - βεβαίως είναι προπομπός χειρότερων μέτρων. Για μας και ο αντικομμουνισμός πρέπει να γίνει κριτήριο ψήφου. Κανένα κίνημα δεν πήγε πίσω, πήγε μπροστά, με ένα Κομμουνιστικό Κόμμα με σωστή πολιτική γραμμή και ισχυρό».

Αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση, με θέματα όπως την αποχή στις επερχόμενες εκλογές, την αντικομμουνιστική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ, το «μύθο Ομπάμα» κλπ. Ιδιαίτερα ξεχωριστή ήταν η στιγμή που διαβάστηκε κείμενο στήριξης του ΚΚΕ από εργαζόμενους στα ΜΜΕ, κείμενο το οποίο ήδη υπογράφεται από συναδέλφους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ