Τρίτη 19 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ολοι στη μάχη φανατικά, σταθερά, ανυποχώρητα

Σε μεγάλη συγκέντρωση στο Περιστέρι, μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Τα πόδια στο κεφάλι. Φανατικά, όχι με τυφλό φανατισμό, αλλά με επιχειρήματα απέναντι στις ηγεσίες των αστικών κομμάτων, στο κεφάλαιο, στις ψευτιές και τις συκοφαντίες τους. Να τους γυρίσει μπούμερανγκ. Δίνουμε τη μάχη και τη δίνουμε και για τις χώρες όπου τα Κομμουνιστικά Κόμματα είναι παράνομα ή δέχονται πιέσεις να αλλοιώσουν τη φυσιογνωμία τους».

Με τα λόγια αυτά, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα προέτρεψε τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που πήραν μέρος στη χτεσινοβραδινή μεγάλη συγκέντρωση στο Περιστέρι, στην πλατεία Αγίου Αντωνίου, να δώσουν τη μάχη των ευρωεκλογών «φανατικά, σταθερά, ανυποχώρητα», για να πάρει τη δική τους απάντηση αμέσως: «ΚΚΕ, το Κόμμα σου λαέ» και «Ισχυρό ΚΚΕ - Αντεπίθεση λαέ».

Η Αλ. Παπαρήγα τόνισε την ανάγκη, στις 20 μέρες που απομένουν, να ενταθεί στο έπακρο η προσπάθεια, που, ούτως ή άλλως, καταβάλλει το ΚΚΕ για να ενημερώσει το λαό για τις θέσεις του, για το τι αποφασίζεται στις Βρυξέλλες, για να αντικρούσει τα ψέματα με τα οποία αυτός βομβαρδίζεται έτσι ώστε να μη βρει την απάντηση στο ποιος φταίει και, κυρίως, να μη βρει το δρόμο της οργάνωσης και της πάλης. «Να αντικρούσουμε αυτά τα ψέματα για να ταιριάξει η εμπειρία του λαού με τις θέσεις του ΚΚΕ, αν αυτά λείψουν τότε ο λαός θα βρεθεί κοντά στους κομμουνιστές, δε θα έχει το δίλημμα τι να ψηφίσει», τόνισε.


Διακοπτόμενη διαρκώς από απανωτά συνθήματα, όπως «Εννιά δεκαετίες αγώνα και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», «Αγώνας, ρήξη, ανατροπή, η Ιστορία γράφεται με ανυπακοή», η ομιλήτρια αναφέρθηκε εκτενώς στην επίθεση που δέχεται το ΚΚΕ από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑ.Ο.Σ., η οποία, όπως υπογράμμισε, αρέσει πολύ και στην ηγεσία της ΝΔ που προσποιείται πως δεν καταλαβαίνει τίποτα, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ. Οπως τόνισε, «είναι φοβισμένοι γιατί τώρα περισσότεροι εργαζόμενοι έχουν πάρει χαμπάρι ότι δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στη σοσιαλδημοκρατία και στα φιλελεύθερα κόμματα» και επεσήμανε: «Μολών Λαβέ! Φέρτε τα στοιχεία. Εμείς ζητάμε ενίσχυση από την εργατιά. Θέλουμε καλά οικονομικά για να γίνουμε πιο επικίνδυνοι για το μεγάλο κεφάλαιο».

Συνεχίζοντας, η Αλ. Παπαρήγα κάλεσε το λαό να θυμηθεί τις κρίσιμες στιγμές που επηρεάζουν την καθημερινότητα, καθώς, όπως είπε, «αν γλιστρήσεις την κρίσιμη στιγμή, θα γλιστράς συνεχώς στην καθημερινότητα», όπως ότι υπέρ της ένταξης στην ΕΟΚ τάχτηκαν η ΝΔ και το ΚΚΕ εσωτερικού χωρίς κανείς τότε να μιλήσει για ανίερη συμμαχία, ότι όλα τα κόμματα πλην ΚΚΕ ψήφισαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ που ήταν ορόσημο για τη μετεξέλιξη της ΕΟΚ σε ΕΕ. Κάλεσε το λαό να συλλογιστεί αν τον ωφέλησε η ένταξη στην ΕΕ ή τον έβλαψε και συμπλήρωσε πως το μεγάλο κεφάλαιο εισέπραξε πακτωλό χρημάτων, ενώ ο λαός εισέπραξε 4ωρα, ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση, ποσοστώσεις, Μπολόνια. «Θα τιμωρηθούν για όλα αυτά;», αναρωτήθηκε και υπογράμμισε πως η Ελλάδα της λαϊκής ευημερίας, της λαϊκής εξουσίας δεν μπορεί να υπάρξει μέσα στην ΕΕ. «Βεβαίως - τόνισε - στην κάλπη δεν κρίνεται ο σοσιαλισμός, κρίνεται όμως η επιλογή του λαού να αντισταθεί, καλούμε σε κοινή δράση και στην κάλπη όσους θέλουν να δημιουργηθεί ένα ρεύμα λαϊκό απειθαρχίας και ανυπακοής, για να μην μπορούν να μας βάζουν στο χέρι, να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος (...). Να τιμωρηθούν τα δύο κόμματα εξουσίας, όσοι τρομοκρατούν το λαό ότι δε θα τα καταφέρει (....). Χτύπημα στο αστικό πολιτικό σύστημα και όσους ορέγονται φέτες από τα αστικά κόμματα για να συμμετάσχουν στη διαχείρισή του».

Με τη χτεσινοβραδινή συγκέντρωση, οι Περιστεριώτες κομμουνιστές «αποχαιρέτησαν» τον σύντροφο Μ. Παπαβασιλόπουλο, μέλος της ΑΕ Ν/Δ Συνοικιών της ΚΟΑ, που «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή προχτές. Οπως ειπώθηκε από μικροφώνου, «είναι σαν να βρίσκεται κοντά μας, στη μνήμη του πιο αποφασιστικά θα δώσουμε τη μάχη για ισχυρό ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ