Τρίτη 19 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Εμπιστευτείτε το πραγματικά εργατικό κόμμα, το ΚΚΕ

Για τις αποφάσεις της ΕΕ κατά των μεταναστών, μίλησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, την Κυριακή το απόγευμα, χαρακτηρίζοντας, παράλληλα, τους μετανάστες ως «δύναμη του κινήματος»

Από την προχτεσινή συζήτηση
Από την προχτεσινή συζήτηση
Το εργατικό κίνημα στη χώρα μας για να γίνει δυνατό χρειάζεται και τη δική σας δύναμη και βεβαίως χρειάζεται, σε όποιο μέτρο εξαρτάται από μας, το εργατικό κίνημα της Ελλάδας να έχει ιδιαίτερα αιτήματα και θέσεις για τα προβλήματα των μεταναστών.

Με αυτά τα λόγια «άνοιξε» η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τη συζήτηση για τα προβλήματα που μαστίζουν τους μετανάστες και προκαλούνται από τις αποφάσεις της ΕΕ και των κυβερνήσεων των κρατών - μελών, την Κυριακή το απόγευμα, στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ του ΚΚΕ, στην οδό Θεμιστοκλέους.

Αναφερόμενη στην ΕΕ, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι οι αποφάσεις κινούνται στη λογική: Να έρχονται μετανάστες στην Ευρώπη, αλλά σύμφωνα με τις ανάγκες που υπάρχουν. «Εμείς αυτό το απορρίπτουμε», είπε. και εξήγησε ότι ο καπιταλισμός δεν μπορεί να υπολογίσει τι ανάγκες υπάρχουν και όταν τις υπολογίζει, το κάνει με βάση τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Ο καπιταλισμός αναπτύσσει εκεί που βγάζει κέρδος. Επιπλέον, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να διώχνει ανθρώπους που έρχονται διωγμένοι, που δεν έχουν πού να πάνε. «Ξέρουμε ότι δεν φεύγετε από τις χώρες σας για να κάνετε εκδρομή και περίπατο, έχετε ανάγκη, σας διώχνει ο ιμπεριαλισμός», είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτό που βγαίνει από την ΕΕ είναι το εξής», συνέχισε: «Δεν θέλουν να εξασφαλιστούν δικαιώματα παραμονής. Θέλουν σαν τη βρύση, όποτε σας έχουν ανάγκη να ανοίγουν τη βρύση, να μπαίνετε για λίγους μήνες και όποτε δεν σας έχουν ανάγκη να σας διώχνουν». Αναφερόμενη, επίσης, στην «κυκλική» μετανάστευση που επιδιώκει η ΕΕ, είπε ότι «δεν θα δώσουν δικαιώματα και σε αυτούς που είναι πολλά χρόνια μέσα στην ΕΕ. Θα θέλουν άλλοι να μπαίνουν, άλλοι να βγαίνουν, για να αισθάνονται αδύναμοι».

Γι' αυτό, επισήμανε, το ΚΚΕ θα κάνει πολύ περισσότερα, ώστε να καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι ούτε φταίτε για την ανεργία, ούτε για τα προβλήματα που έχουν οι Ελληνες εργαζόμενοι. Και τη λογική της ΕΕ, που λέει «ανάλογα με τις ανάγκες», θα την αντιπαλέψουμε, γιατί θα αρχίσουν περισσότεροι διωγμοί. Μάλιστα, αναφέρθηκε στην προπαγάνδα των τελευταίων μηνών, ότι το κέντρο της Αθήνας έχει χάσει την αξία του, γιατί κυκλοφορούν πάρα πολλοί μετανάστες και μετανάστριες. «Απορρίπτουμε αυτό το ζήτημα», ξεκαθάρισε. «Θέλουν να αδειάσουν το κέντρο της Αθήνας κι από τους Ελληνες φτωχούς κι από τους μετανάστες», είπε.

Τέλος, η Αλ. Παπαρήγα κάλεσε τους μετανάστες να εμπιστευτούν το πραγματικά εργατικό κόμμα, το ΚΚΕ, και σημείωσε ότι θα έρθει ο καιρός που θα καταργηθεί το κεφάλαιο και μαζί του και τα σύνορα ανάμεσα στους λαούς. «Τότε πραγματικά θα γίνει μια πατρίδα όλος ο κόσμος», τόνισε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνατός μετανάστης, δυνατός εργάτης(2019-02-27 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ πάντα στην πρώτη γραμμή της κοινής πάλης Ελλήνων και μεταναστών εργατών(2018-04-03 00:00:00.0)
Ελεγχόμενη «ανοχή» μέχρι την απέλαση(2009-12-08 00:00:00.0)
«Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες»(2009-05-07 00:00:00.0)
«Οι μετανάστες να ενωθούμε με τους Ελληνες εργάτες»(2000-09-29 00:00:00.0)
Υποκριτική η ευαισθησία της ΕΕ(1998-01-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ